За ухилення від військової служби на Любешівщині в 2018 році до кримінальної відповідальності притягнули двох призовників

06 Березня 2019, 15:04
Урок «Захист Вітчизни» в школі села Люб'язь. 2569 Джерело: Facebook
Урок «Захист Вітчизни» в школі села Люб'язь.

На оперативній нараді в Любешівській райдержадміністрації обговорювали оборонну-мобілізаційну роботу в районі.

Нарада відбулася 5 березня з участю голови, начальників управлінь, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації – інформують на сайті виконавчої влади району.

Про взаємодію органів місцевого самоврядування Любешівщини з районним військовим комісаріатом, правоохоронними органами, підприємствами, установами, організаціями щодо забезпечення виконання законодавства у сфері оборонно-мобілізаційної роботи, вирішення проблемних питань із залученням громадян на строкову військову службу доповіла головна спеціалістка з питань мобілізаційної та оборонної роботи апарату райдержадміністрації Наталія Бусько.

Як зазначила доповідачка, торік до військового комісаріату викликали військовозобов’язаних для уточнення їх облікових даних, проходження медичного огляду, а також  громадян, які не досягли граничного віку перебування у запасі для  зарахування їх до запасу Збройних сил України. Оповіщення та виклик у військкомат здійснювалось  через органи місцевого самоврядування, на території яких вони зареєстровані і проживають, та через керівників підприємств, установ і організацій, де вони працевлаштовані. Результати оповіщення, а тим більше забезпечення явки військовозобов’язаних за викликом, указують на те, що майже всі керівники органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій не виконують належним чином вимоги законодавства та не використовують усі можливі засоби і надані їм повноваження для цього.

Станом на четверте березня 2019 року з 584 призовників, які підлягають виклику на призовну комісію, з’явилися лише 289. За неявку та ухилення від військової служби в 2018 році до адміністративної відповідальності притягнули 52 особи, до кримінальної відповідальності – двох.

Торкнулися на нараді і військово-патріотичного виховання молоді. За словами голови райдержадміністрації Сергія Фесика, школа нині – єдиний центр для підготовки майбутніх захисників, тому відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації доручили подати пропозиції щодо поповнення матеріальної бази навчальних закладів для вивчення предмету «Захист Вітчизни».

Читайте також: Люб'язь: на світлинах показали, як проходив районний семінар із «Захисту Вітчизни»

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром