Кого можуть позбавити субсидії

10 Березня 2019, 16:08
Кого можуть позбавити субсидії 1132
Кого можуть позбавити субсидії

Українцям будуть відмовляти в призначенні субсидій через заборгованість із комуналки.

Перевірки отримувачів почнуться в кінці опалювального сезону – повідомляє Today.

При зверненні громадян щодо оформлення субсидій на наступний рік або при визначенні права на отримання субсидій в автоматичному режимі органи соцзахисту населення будуть отримувати інформацію від постачальників послуг про наявність простроченої заборгованості й вирішувати, кого позбавити субсидії.

Приводом для позбавлення субсидії стане заборгованість за опалювальний період у розмірі більше 340 гривень і терміном більше одного місяця.

Спеціальна перевірка припинить виплати державної допомоги тим одержувачам, які насправді обходяться без субсидій і просто привласнюють собі ці кошти.

Експерт із питань ЖКГ Андрій Нікончук розповів, що громадян зі статусом безробітних, які при цьому або працюють неофіційно, чи є «заробітчанами», повністю позбавлять субсидій. За його словами, від ідеї ходити по квартирах з перевіркою раніше в Мінсоцполітики відмовилися, оскільки такий моніторинг здатний фактично сприяти зростанню корупції в соціальній сфері.

Міністерство соціальної політики планує зменшити розмір субсидій на оплату житлово-комунальних послуг за рахунок змін у порядок розрахунку.

Нині домогосподарствам із субсидіями платять у середньому менше 10% свого сукупного доходу, що є дуже низьким показником порівняно з країнами Європи. У зв’язку з підвищенням мінімальних зарплат по країні, субсидії планується переглянути до кінця нинішнього року.

Нагадаємо, що з будь-яких питань, пов’язаних з призначенням субсидії, слід звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, а також телефонувати на гарячу лінію уряду за номером: 15-45.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024