Невір: збори парафіян щодо переходу в ПЦУ розділили село

10 Березня 2019, 19:00
На папафіяльних зборах у Невірібори парафіян щодо переходу в ПЦУ розділили село 12266
На папафіяльних зборах у Невірібори парафіян щодо переходу в ПЦУ розділили село

У Невірі відбулася перша в Любешівському районі спроба парафіян храму УПЦ Московського патріархату перейти в ПЦУ.

Вирішувати питання переходу 10 березня, по обіді,  біля сільської церкви зібралося близько сотні тамтешніх вірян. Були в натовпі і гості села – переважно в рясах (мається на увазі група підтримки священиків від УПЦ МП на чолі зі своїм благочинним). Люди були збуджені і ще до початку зборів зривалися на крик, відстоюючи свою точку зору. Відчувалося, що в такій атмосфері прийняти якесь рішення буде не просто. Практично, село розділилося ледве що не на ворожі два табори, готові до радикальних дій, підтвердженням чого були часті сутички та шарпанина, гасити які доводилося правоохоронцям.

Намагання перевести збори, про початок яких усе ж оголосили, в спокійне, цивілізоване русло успіхів не принесло, тож бажане для прихильників ідеї вирватися з-під опіки московської церкви голосування за це так і не відбулося. Натомість частина парафіян дружно підняла руки на заклик місцевого священика, котрий виступив проти переходу, продовжувати молитися разом з ним.

Нагадаємо, храм Святого Іоанна Богослова в Невірі будувався та діяв перші роки в підпорядкуванні  УПЦ Київського Патріархату. Та згодом не без впливу уродження сусіднього села Ветли, а тодішнього високопоставленого чиновника-комуніста Адама Мартинюка  парафіяни змінили священика й перейшли в УПЦ МП.

Читайте також: Храми та парафії Любешівського району, які повинні вказати про свою належність до РПЦ

5
Храм Святого Іоанна Богослова в Невірі
Храм Святого Іоанна Богослова в Невірі

2
Часті сутички та шарпанину гасили правоохоронці
Часті сутички та шарпанину гасили правоохоронці

Намагання перевести збори в спокійне, цивілізоване русло успіхів не принесло
Намагання перевести збори в спокійне, цивілізоване русло успіхів не принесло

Настоятель храму зі своїми прихильниками
Настоятель храму зі своїми прихильниками


 

Коментарі
10 Березня 2019, 21:05
Зюганова награждав неолнократно.зюганов говорить постійно що перший Комуніст то Христос.все решту з 17по 85 опускається.в таком ключє нові і старі адами краснодупі роботають?
10 Березня 2019, 22:00
Не близько сотні,- а близько двох сотень. І свій голос за УПЦ підписали 148 з присутніх!!!
11 Березня 2019, 14:50
як житель села Невір, можу запевнити, що Мартинюк точно до церкви діла не мав)) Те що нам газ у село провів і дорогу зробив - це було, а от на рахунок церкви, то вже сюди його не суньте
11 Березня 2019, 18:29
Чого так неправдиво висвітлюєте подію?? Кажете підтримка в рясах була? а чого ж не згадуєте любешівця старого Поліщука? Цікавого чого він був там? Яке відношення має до тої церкви й села загалом??? Чого не пишете, що за пцу кричали нетверезі чоловіки, які взагалі не ходять і ходити не будуть до церкви?? Не публікуйте брехливих інформацій, побійтеся Бога!!!
11 Березня 2019, 18:58
Ти брехунка самогонщиця і піп тоже.руска брехуху
11 Березня 2019, 19:01
Коли ж спочатку піп казав що перейде в українську,а потім перелякався друзів попів і співає вже по другому.Брехло
12 Березня 2019, 10:19
Батюшка викрикував що боїця російську мафію,скоро начнеш і Українських боятися
12 Березня 2019, 10:47
А внас Коля Мельник який завідує Домом Культури який голосує за комоністив вижиньте його нахуй його Батько Хрести різав і він отстоює руський мір
12 Березня 2019, 12:35
Мельник Микола житель с Невіра завклуб обіжаєця що в нас в районі нима влади і наший дідик на роботі зарплату ночами нелегально ріже пілорама бо син його лисником крадуть разом ділять гроши раз у неділю отправляють палет і хваляця що в нас є связі так дійсно воно так
12 Березня 2019, 13:13
У селі Невір Мельник Микола жаліється що погана влада, отримує українську пенсію і зарплату,має нелегально пилорами,кожну ніч краде ліс,і він найбільше кричав за російську церкву, де є правда......
12 Березня 2019, 13:25
Батюшка обманим шляхом заманив людей йти за ним за УПЦ МП ,а казав що перейде на УПЦ збирали підписи, де справедливість...!!!!!!!
12 Березня 2019, 19:15
Мартинюк гроші виділяв не свої особисті а платників податків. Ви іх відпрацювали на виборах.
12 Березня 2019, 19:19
Десять років не був у селі. Нічого не змінилось. Як була половина села - люди нетрадиційної орієнтації, так і залишилось. Крім того ще й москальської.
14 Березня 2019, 00:24
Як гроші українські задарма люблять получати і бігати за соціальною то хутко а як заступитися за Українське то ні.І піп получає соціальну щей бігом біжить а сам ганить владу то чого від неї бере.І всітакиї дай взяти і вкрасти.Гуртуйтеся всі за Україну!
14 Березня 2019, 23:22
Псевдонім Юля,перш ніж когось судити,подивіться на себе,бо судячи по набору тексту в школі штанці марно протирали.А вчителя в невірській школі дуже кваліфіковані.
14 Березня 2019, 23:31
Ну Миколу Степановича,я знаю з народження і можу сказати тільки позитивне про цю людину.Правда не знаю чим займався його батько,хоча бачу якийсь Денис бачив.Цікаво звідки на той час виглядав???
15 Березня 2019, 11:50
Моя думка така люди які це все роблять то тільки за гроші а не за справедливість і за Україну яку давно продали за ті само гроші жодної хвилини не задумуючись що за кожне <br/>ложне слово або свій поступок прийдеться відповідати якщо не для них то для їхніх дітей просто задумайтесь над тим що можна скривати вбивати обманювати красти наговорювати це можна скрити тільки від людей і правосуддя але не від БОГА задумайтесь якщо не за се то за своїх дітей якщо вони вам хоть щось означають і неха вони не розплачуються за вас
21 Березня 2019, 01:32
Невже люди досі не розібралися що таке ПЦУ і за які гроші вони все це роблять. Скоро про них ніхто і не згадає, але тим хто відбирав храми прийдеться с цим жити і за це відповідати.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024