Мати загиблого атовця з Любешівщини захищає церкву Московського патріархату

17 Березня 2019, 17:23
Черниця Димитрія (Олена Пасевич) 5931 Джерело: youtube
Черниця Димитрія (Олена Пасевич)

У сутичці, яка виникла між прихильниками УПЦ МП та ПЦУ в Баранівці на Житомирщині, узяла участь і любешівчанка – мати загиблого на Донбасі в АТО Івана Пасевича.

Під час сутички жінку нібито побили активісти ПЦУ – повідомляє сайт Українська православна Церква.

Черниця Димитрія (таке ім’я має нині колишня мешканка села Залізниця Любешівського району Олена Пасевич) брала участь у молитовному стоянні на захист храму УПЦ МП в місті Баранівка Житомирської області.

«Коли натовп активістів ПЦУ напав на схиархімандрита Амфілохія, а деякі з прихильників нової церковної структури стали виривати у священнослужителя з рук посох і кусати його за пальці, черниця спробувала захистити свого духівника…У відповідь депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Олег Ковальський, один з ініціаторів штурму храму, ударив матір загиблого героя АТО в плече і груди, потім – по обличчю. Після цього Ковальський повалив монахиню Димитрію на землю і бив її ногами», – пише УПЦ.

Утім, на відео Союзу православних журналістів, яке опубліковане там же, побиття матері героя не зафіксоване.

«Після молебню почали нас гнати, просто за комір викидати з храму, викидати за ворота взагалі храму», – розповідає на цьому відео  про інцидент сама Димитрія.

При цьому черниця показує документи загиблого в АТО свого сина Івана Пасевича.

Нагадаємо, уродженець Залізниці старший лейтенант Іван Пасевич загинув на Луганщині в 2014 році. Посмертно нагороджений Орденом Богдана Хмельницького.

Читайте також: У Залізниці вшанували пам’ять Героя

Коментарі
17 Березня 2019, 23:44
не на ту напали. ошибочка вийшла.
21 Березня 2019, 16:19
Царство небесне і Вічная память Герою<br/>А мати хоче щоб і дальше вбивали московити агресори україців . Зазомбований народ.
25 Березня 2019, 11:39
Вічна пам'ять загиблому!А ви ПЦУ шники,дійсно зомбовані,майте повагу до Бога і матері,яка втративши сина,не втратила віри !Нехай Господь упокоїть Івана в Царстві Небеснім!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024