Майстриня із Залізниці вчила любешівців робити ляльки

29 Березня 2019, 09:18
Майстер-клас від Людмили Турик 2062 Джерело: Facebook
Майстер-клас від Людмили Турик

У публічній бібліотеці Любешева презентували виставку ляльок-мотанок учительки трудового навчання  Залізницького ліцею  Людмили Турик.

Під час презентації майстриня також провела з юними відвідувачами бібліотеки майстер-клас із виготовлення мотанок – повідомляють на сайті Любешівської ОТГ.

Вироби майстрині із Залізниці виконані в українському стилі. Для них вона використовує здебільшого натуральні матеріали: лляну тканину, нитки, вовну; оздоблює мереживом, кольоровими стрічками, бісером та вишивкою. 

«Лялька-мотанка була й іграшкою, й родинним оберегом: захисницею від усіляких хвороб, символом щасливого подружнього життя, берегинею домашнього вогнища. Окрім того,  процес «мотання» ляльки вважається гарним психотерапевтичним засобом, який допомагає заспокоїти нервову систему, зарядитися позитивною енергією та  привести свої думки до ладу»,  – зазначає автор повідомлення.

До речі, ляльки-мотанки Людмили Турик та її учнів є і в Словенії – в тамтешньому Українському центрі, куди передала їх делегація Любешівської ОТГ під час відвідин цієї країни.

1

2

1

1

1

2

1

1

 

Читайте також: «Любешів: показали майстерні роботи людей із інвалідністю»

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024