Вибори на Любешівщині: хто увійшов до новоствореної ОВК 23 округу

14 Квітня 2019, 09:20
Вибори 2168
Вибори

Центральна виборча комісія на засіданні 10 квітня утворила п’ять нових окружних виборчих комісії у межах волинських округів, у кожній із яких працюватиме по 14 осіб.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА на Волині проаналізували склад ОВК: загалом тут працюватиме 70 людей, 40 з яких (57%) представляли інших кандидатів у попередньому складі комісій.  Окрім того, вивчили досвід роботи членів ОВК: 52 із них вже працювали в комісіях, а ще 18 мають таку можливість вперше, – повідомляють у громадській мережі.

Нова комісія - новий кандидат: хто в ОВК «змінив представництво» протягом цієї кампанії

Заважимо, попередні ОВК утворили рішенням ЦВК від 18 лютого 2019 року, згодом у їх складі регулярно проводили заміни. Однак володіючи інформацією щодо складу, спостерігачі дослідили, хто із новостворених ОВК вже працював в аналогічній комісії на цих виборах, однак представляв іншого кандидата. Відтак, виявили загалом 40 таких осіб.

В ОВК №19 від кандидата Володимира Зеленського до складу комісії входять такі особи, які у складі комісій під час першого туру представляли інших кандидатів у Президенти: Роман Горошкевич (попередньо - від Олега Ляшка), Володимир Іщенко (був заступником голови комісії від Руслана Ригованова), Роман Мартинюк (раніше – від Анатолія Гриценка),

Натомість на користь Петра Порошенка також «змінили уподобання» члени комісії, які у попередньому складі представляли інших осіб. Йдеться про Сергія  Гендиса (раніше - від Володимира Петрова), Оксану Кротач (раніше – від Романа Насірова), Валентину Лах (у попередньому складі - від Юрія Бойка), Ірину Петрук (раніше - від Юлії Литвиненко).

В ОВК №20 за поданням Володимира Зеленського включили Людмилу Бондар (секретар), яка у попередньому складі комісії була включена від Олега Ляшка, та Валентину Баран, яка раніше була членом ОВК від Ігоря Шевченка.

Натомість від Петра Порошенка тепер будуть працювати Любов Бойко (попередньо – від Віктора Петрова) Тетяна Бондар (раніше – від Олександра Мороза), Марія Веремчук (у попередньому складі – від Юлії Литвиненко), Вікторія Гульовата (у минулій ОВК – від Юрія Тимошенка), Надія Бочковська (раніше – від Василя Журавльова), Наталія Янюк (попередньо – від Романа Насірова),

До складу ОВК №21 за поданням Володимира Зеленського включено Світлану Стець, яка змінила суб’єкта подання, адже у минулому складі ОВК вона була представницею Валентина Наливайченка.

Натомість від Петра Порошенка подали екс-представників цілої низки кандидатів. Зокрема, до складу комісії від кандидата увійшли: Андрій Чайніков (раніше був в ОВК від Романа Насірова), Віра Лавренко та Мирослава Гудим (представляли Василя Журавльова), Тетяна Демчук (попередньо – від Юлії Литвиненко), Анна Денисюк (раніше – від Володимира Петрова), Наталія Матвіюк (до складу попередньої ОВК була включена від Олександра Мороза).

ОВК №22 у новому складі теж має «старих» членів. Відтак, від Володимира Зеленського сюди включили  Андрія Лошука (раніше бува від Анатолія Гриценка), Анну Артьомову (працювала від Віктора Кривенка), Анну Гаджиєву (попередньо була від Віталія Купрія).

Від Петра Порошенка включили Світлану Саханюк (була секретарем від Володимира Петрова), Юлію Дзвонко (у попередньому складі – від Олександра Мороза), Романа Мулярчука (раніше – від Романа Насірова), Лілію Савонік (попередньо була від Василя Журавльова), Раїсу Терещук (перед цим працювала за поданням Сергія Капліна), Євгенію Вознюк (раніше – від Юрія Тимошенка).

До складу ОВК №23 за поданням Володимира Зеленського увійшли:  Ольга Оніщук (раніше – від Ольги Богомолець), Людмила Синютіна (у першому турі – від Миколи Габера), Вікторія Кирда (раніше – від Олександра Соловйова).

Петра Порошенка у новоствореній комісії представлятимуть уже «досвідчені» учасники ОВК, які працювали в першому турі виборів: Володимир Хилюк (попередньо – від Юрія Тимошенка), Оксана Ярошик (раніше – від Юлії Литвиненко) Алла Матвєічева (була заступником голови від Василя Журавльова), Іванна Романюк (від Романа Насірова), Олена Кубах (попередньо – від Сергія Капліна), Людмила Сопронюк (раніше – від Олександра Мороза).

ОВК сформували на 74% із досвідчених представників

Також спостерігачі проаналізували інформацію щодо досвіду роботи у комісії нових членів ОВК. Загалом 52 із 70 членів усіх п’яти ОВК мають досвід роботи у комісіях (74%). Ще 18 осіб (26%) – новачки.

Зокрема, в окрузі №19 досвід роботи у комісіях мають:

Роман Горошкевич (від кандидата Володимира Зеленського):  2014 р. – вибори народних депутатів, член комісії від Радикальної партії Олега Ляшка; 2014 р. – позачергові вибори президента – член комісії від Олега Ляшка. Також він був членом ОВК №19, яка діяла під час першого туру виборів 31 березня.

Олександр Дячишин (від кандидата В. Зеленського): 2014 р. – вибори народних депутатів, член комісії в окрузі №19 від Ліберальної партії України.

Володимир Іщенко (від кандидата В. Зеленського): 2012 р. – вибори народних депутатів, заступник голови комісії в окрузі №19 від партії «Народно-трудовий союз України» ; 2014 р. -  позачергові вибори президента – член комісії в окрузі №19 від Михайла Добкіна. Також він був членом ОВК №19, яка діяла під час першого туру виборів 31 березня.

Валентина Лах (від кандидата П. Порошенка): 2010 р. – вибори президента – секретар комісії в окрузі № 19 від Віктора Януковича; 2012 р. – вибори народних депутатів – член ОВК округу № 19 від фракції «Партії регіонів»; 2014 р. – вибори народних депутатів - член комісії в окрузі №19 від «Партії регіонів»; 2015 р. – місцеві вибори – секретар комісії від «Опозиційного блоку». Також вона була членом ОВК №19, яка діяла під час першого туру виборів 31 березня.

Ірина Петрук (від кандидата П. Порошенка): 2006 р. – вибори народних депутатів – член ОВК в окрузі № 20 від партії «Реформи і порядок»; 2010 р. – вибори президента – член комісії в окрузі № 19 від Юлії Тимошенко. Також вона була членом ОВК №19, яка діяла під час першого туру виборів 31 березня.

Ольга Ковальчук (від кандидата В. Зеленського): 2014 р. – вибори народних депутатів, член комісії округу №19 від «Української партії «Зелена планета».

Також досвід роботи в ОВК №19, яка була сформована 18 лютого 2019 року для виборів Президента України 31 березня, мають Наталія Панащук (голова), Сергій Гендис, Оксана Кротач, (від Петра Порошенка), Роман Мартинюк (від В. Зеленського)

Натомість досвіду роботи у комісіях немає у секретаря Юлії Пашкової та члена комісії Наталії Лук’янчук (від Володимира Зеленського), а також членів комісії Валентини Касянюк та Олександра Козюка (від Петра Порошенка)

В окрузі №20 теж виявилася низка членів комісії із досвідом:

Людмила Бондар (секретар комісії, від Володимира Зеленського): 2014 р. - позачергові вибори Президента України,  була членом комісії від Анатолія Гриценка; на місцевих виборах 2015 р. була секретарем комісії від Радикальної партії Олега Ляшка.

Валентина Баран (від Володимира Зеленського): 2015 р. - місцеві вибори, була членом виборчої комісії від партії «Народний фронт».

Надія Бочковська (від Петра Порошенка): 2012 р.  - вибори народних депутатів,  була членом ОВК від партії «Єдина Родина».

Любов Мусій (від Володимира Зеленського): 2014 р.  - позачергові вибори Президента України, була членом комісії від кандидата Василя Цушка.

Наталія Янюк (від Петра Порошенка): 2014 р. - вибори народних депутатів України, була членом комісії від Партії Зелених України; на місцевих виборах 2015 р. була заступником голови комісії від Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Окрім того, голова ОВК Світлана Погудіна (від Петра Порошенка) була головою ОВК комісії, яку створили в окрузі 18 лютого 2019 року. Досвід роботи у цій же комісії вже мають Тетяна Бондар, Любов Бойко, Марія Веремчук, Вікторія Гульовата (від Петра Порошенка) та Олена Кондратюк (від Володимира Зеленського).

Натомість новим досвідом робота у комісії стане для Ігоря Савченка, Валентина Тимошука та Наталії Шмідт (від Володимира Зеленського).

У новоствореній ОВК №21 можуть похвалитися досвідом роботи у комісіях:

Анна Денисюк (секретар, від Петра Порошенка): 2012 р - вибори народних депутатів України, була секретарем ОВК від Ліберальної партії України; 2014 р. – позачергові вибори Президента України, була заступником голови комісії від Петра Порошенка; 2014 р. – вибори народних депутатів України, була членом комісії від Партії Пенсіонерів України; 2015 р. – місцеві вибори, була членом комісії від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Також була членом попереднього складу ОВК №21.

Наталія Матвіюк (від Петра Порошенка): 2012 р. – вибори народних депутатів України,  була членом ОВК від Партії регіонів; 2014 р. - позачергові вибори Президента України, була заступником голови комісії від Василя Цушка; 2014 р. - вибори народних депутатів України, була членом комісії від Ліберальної партії України. Окрім того, була членом попереднього складу ОВК №21.

Андрій Чайніков (від Петра Порошенка): 2014 р. – вибори народних депутатів, був членом комісії від партії «Наша Україна»; 2015 р. – місцеві вибори, був членом комісії від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Також був членом попереднього складу ОВК №21.

Натомість Світлана Верчук, Мирослава Гудим, Тетяна Демчук, Віра Лавренко (від Петра Порошенка), Світлана Стець, (від Володимира Зеленського) мають досвід роботи лише у ОВК №21, яку сформували 18 лютого 2019 року.

Не мають досвіду роботи у комісіях Вячеслав Тарасюк (голова, від Володимира Зеленського), а також члени Роман Зайчук, Надія Корнієвська, Станіслав Назарук, Олена Рабко, Анна Сидько (від Володимира Зеленського).

В комісії округу №22 більшість членів також виявилися такими, які мають досвід роботи у відповідних виборчих комісіях:

Марія Парфенюк (голова, від Володимира Зеленського): на виборах Президента України 2010 р. була секретарем комісії від Віктора Януковича, на виборах народних депутатів України у 2014 р. була членом комісії від партії «Наша Україна», у 2014 р. на позачергових виборах Президента України була заступником голови комісії від Петра Порошенка.

Світлана Саханюк (секретар, від Петра Порошенка) – на виборах Президента України 2010 р. була членом комісії від Юлії Тимошенко, у першому турі виборів Президента України 2019 р. була секретарем ОВК від Володимира Петрова.

Леонід Будцев (від Петра Порошенка) – під час чергових виборів народних депутатів України 2002 р. був членом ОВК від партії «Наша Україна», під час позачергових виборів народних депутатів України 2007 р. був секретарем ОВК від партії «Наша Україна», на виборах народних депутатів України у 2014 р. був заступником голови комісії від партії «Наша Україна», у 2014 р. на позачергових виборах Президента України був членом комісії від Ольги Богомолець, під час місцевих виборів 2015 р. був головою ТВК від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Також у першому турі виборів Президента України 2019 р. був членом ОВК №22.

Оксана Вуй (від Володимира Зеленського) – під час місцевих виборів 2015 р. була членом комісії від «Інтернет партії України».

Юлія Дзвонко (від Петра Порошенка) – під час місцевих виборів 2015 р. була членом комісії від Радикальної партії Олега Ляшка, у першому турі виборів Президента України 2019 р. була членом ОВК №22.

Роман Мулярчук (від Петра Порошенка) – на виборах народних депутатів України у 2014 р. був членом комісії від партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!», під час місцевих виборів 2015 р. був членом комісії від Блоку Петра Порошенка «Солідарність», у першому турі виборів Президента України 2019 р. був членом ОВК №22.

Лілія Савонік (від Петра Порошенка) – на виборах народних депутатів України у 2014 р. була членом комісії від Партії Пенсіонерів України, під час місцевих виборів 2015 р. була членом комісії від Блоку Петра Порошенка «Солідарність», у першому турі виборів Президента України 2019 р. була членом ОВК №22.

Також досвід роботи у відповідній ОВК «попереднього скликання» має Раїса Терещук (від Петра Порошенка). Натомість цей досвід стане першим у якості роботи членами ОВК для Михайла Бабенчука та Олександра Стасюка (від Володимира Зеленського).

В новосформованій ОВК №23 натомість більше осіб мають лише досвід роботи в ОВК на виборах 31 березня 2019 року. Однак, є члени комісії, які й раніше працювали у складі виборчих комісій:

Микола Мізюк (від Петра Порошенка): під час виборів народних депутатів України 2006 р. був головою ОВК від Комуністичної партії України, під час позачергових виборів народних депутатів України 2007 р. був заступником голови ОВК від Комуністичної партії Україна, у 2010 р. на виборах Президента України був членом комісії від Віктора Януковича, на виборах народних депутатів України у 2012 р. був членом ОВК від Комуністичної партії України, під час місцевих виборів 2015 р. був членом комісії від Блоку Петра Порошенка «Солідарність», у першому турі виборів Президента України 2019 р. був членом ОВК №23.

Іванна Романюк (від Петра Порошенка): на виборах народних депутатів України у 2014 р. була членом комісії від партії «УДАР» Віталія Кличка; була членом ОВК №23 під час першого туру виборів президента 31 березня 2019.

Людмила Синютіна (від Володимира Зеленського): під час позачергових виборів народних депутатів України 2007 р. була членом ОВК від партії «Наша Україна», на виборах народних депутатів України у 2012 р. була членом ОВК від Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона», у 2014 р. на позачергових виборах Президента України була членом комісії від Ольги Богомолець, під час місцевих виборів 2015 р. була членом комісії від партії «Народний фронт»; була членом ОВК №23 під час першого туру виборів президента 31 березня 2019.

Людмила Голодюк (голова, від Володимира Зеленського): була членом ОВК №23 під час першого туру виборів президента 31 березня 2019.

Алла Матвєічева (секретар, від Петра Порошенка): входила до складу ОВК №23 під час першого туру виборів президента, була заступницею голови комісії.

Також досвід роботи у попередній ОВК мають члени нової комісії Володимир Хилюк, Оксана Ярошик, Олена Кубах, Людмила Сопронюк (від Петра Порошенка), Вікторія Кирда та Ольга Оніщук (від Володимира Зеленського)

Першим досвідом участі в роботі ОВК стане для Ганни Величко, Людмили Деркач та Надії Шабат (від Володимира Зеленського).

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024