У Седлищі виборець засумнівався у своєму голосуванні

21 Квітня 2019, 14:55
Вибори Президента України 2365
Вибори Президента України

У селі Седлище Любешівського району спостерігач ОПОРИ зафіксував на дільниці інцидент: виборцю недостатньо роз’яснили можливість отримати іншого виборчого бюлетеня після неправильного заповнення.

На дільниці №070580 (округ №23) виборець, вийшовши з кабінки для голосування, засумнівався, чи зробив правильний вибір. Чоловік озвучив цю інформацію. Однак у відповідь члени комісії зауважили, що видати інший бюлетень можна, якщо виборець не «неправильно заповнив» бюлетень, а зіпсував. 

Чоловік не став продовжувати діалог, а просто опустив бюлетень у скриньку. Можливо, він і не знав, що має право написати заяву та отримати інший бюлетень.

Нагадаємо, відповідно до частини 9 статі 76 Закону України «Про вибори Президента України» у разі якщо виборець, заповнюючи бюлетень, допустив помилку, він має право невідкладно звернутися з письмовою заявою до члена виборчої комісії, який видав йому виборчий бюлетень, з проханням видати йому інший виборчий бюлетень. Член виборчої комісії видає інший виборчий бюлетень у порядку, встановленому частиною першою цієї статті, тільки в обмін на зіпсований, про що робить відповідну позначку в списку виборців напроти прізвища виборця й розписується. Зіпсований виборчий бюлетень негайно погашається як невикористаний, про що складається акт. Зіпсований і погашений виборчий бюлетень при підрахунку голосів враховується як невикористаний і запаковується разом із контрольним талоном у пакет з невикористаними виборчими бюлетенями. Повторна видача виборчого бюлетеня замість неправильно заповненого не допускається.

Читайте також: «На деяких дільницях в окрузі №23 не вистачає бюлетенів для голосування»

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024