Любешівчанам розповіли про один з видів покарання для неплатників аліментів

26 Квітня 2019, 13:34
Маневичанам розповіли про один з видів покарання для неплатників аліментів 869
Маневичанам розповіли про один з видів покарання для неплатників аліментів

Суспільно корисні роботи – один із видів покарання для неплатників аліментів.

Антон Кустик – очільник управління юстиції у Волинській області, зазначає, що цей вид покарання ввели першим пакетом законопроектів «Чужих Дітей Не Буває», що набули чинності у минулому році.

Якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, то боржник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт. Але, якщо ж такі аліменти мають сплачувати на дитину, яка має інвалідність або є важкохворою, то заборгованість має становити у сукупному розмірі суму відповідних платежів за три місяці для притягнення боржника до адміністративної відповідальності.

Проте, не всіх осіб можна притягнути до суспільно-корисних робіт. Їх не призначають особам, яких визнали інвалідами 1 або 2 групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років та чоловікам старше 60 років. Суспільно корисні роботи можуть призначити на строк від 120 до 360 годин і повнолітні виконують їх не більше восьми годин, а неповнолітні – не більше двох годин на день.

Суспільно корисні роботи боржник має виконувати у вільний від роботи чи навчання час і за їх виконання порушнику нараховуватимуть плату за виконану ним роботу. Оплату праці здійснюють погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

У 2019 році всього підлягали виконанню 118 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, що винесли суди Волинської області. З 1 січня 2019 року державні виконавці юстиції Волині стягнули 60 064 тис грн завдяки застосуванню нових обмежень.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024