Любешівчанка увійшла до топ-п’ятірки м’якосердих суддів Волині щодо покарання п’яних водіїв

03 Травня 2019, 11:57
Наталія Гладіч 5270 Джерело: lv.arbitr.gov.ua
Наталія Гладіч

2018 року волинські суди розглянули майже 2300 постанов про кермування в нетверезому стані. Оштрафували або позбавили водійських прав трохи більше півтори тисячі порушників.

Найбільше справ про нетверезе водіння розглянули судді Степан Чишій (Любомльський районний суд) – 107, Борис Гамула (Камінь-Каширський районний суд) – 84 справи, Іван Сіліч (Рожищенський районний суд) – 80, Олександр Костюкевич (Ківерцівський районний суд) – 77 та Наталія Гладіч з Любешівського районного суду – 70 справ – пише Громадське.Волинь.

Наталія Гладіч,крім, того увійшла до топ-п’ятірки суддів, які притягнули до відповідальності найменше порушників.

У цьому списку фігурують чотири волинські суди: Шацький та Любешівський районні, Нововолинський міський і Луцький міськрайонний.

Очолює список голова Шацького районного суду Наталія Сушик. Торік вона розглянула лише три справи за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення і… не покарала за законом жодного з водіїв. 100% безкарності.

Другу позицію розділили судді-колеги з Нововолинська Микола Ушаков і Юнна Лизун. У 2018-ому вони спрацювали ідентично: кожен розглянув по 18 справ, а покарав одного порушника. Це 5,5% від загальної кількості.

В Андрія Василюка з цього ж суду – третє місце з 22,5% «покараності». За рік він розглянув 49 постанов про п’яне водіння, а до відповідальності притягнув лише 11 водіїв.

На четвертій сходинці – суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук, який не тільки прославився лояльністю до водіїв «під градусом», а й сам потрапляв у подібні історії.  З 35-и справ про п’яне водіння лише 8 завершилися штрафом і позбавленням водійських прав. 23% «покараності».

А замикає цей рейтинг Наталія Гладіч.  Вона ледве «дотягнула» до 30% покаральних рішень. З 70 справ, лише 21 завершилися для порушників штрафом. Ще 20 справ суддя закрила через строки, у 23-х випадках констатувала відсутність правопорушення (часто через те, що, наприклад, алкотест робили в медзакладі, а не на місці зупинки), 5 протоколів повернула поліції на доопрацювання, а матеріали ще однієї справи передала на розгляд трудовому колективу Зарічненського лісгоспу.

1

 

Читайте також: «Любешівчанину присудили понад 10 тисяч гривень штрафу»

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром