За водіння у нетверезому стані збільшили штрафи

04 Травня 2019, 09:42
За водіння у нетверезому стані збільшили штрафи 1250
За водіння у нетверезому стані збільшили штрафи

Президент підписав закон, що запроваджує кримінальну відповідальність за керування транспортними засобами в нетверезому стані. Відтепер спійманий водій «під мухою» не просто заплатить величезний штраф, але й далі житиме із судимістю. Закон запрацює в наступному році.

Якщо нетверезого водія затримають уперше, його згідно з новим законом оштрафують на суму від 17 до 34 тисяч гривень (зараз максимальний штраф становить 10,2 тисячі гривень) і позбавлять прав на строк до трьох років. Якщо ж порушення буде скоєне повторно (причому неважливо, через який час після першого випадку), штраф становитиме 51 тисячу гривень. Права в такого водія заберуть на строк від двох до трьох років.

Проте для водіїв важливіше інше –  те, що це буде не проста «адміністративка», а кримінальний проступок.

Народна депутатка Ірина Констанкевич теж підтримала закон та голосувала «за», адже переконана, що покарання за водіння в нетверезому стані має бути максимально суворим.

«На мою думку, покарання за водіння у стані алкогольного сп’яніння повинно бути максимально суворим, аж до довічного позбавлення прав на водіння, бо нетверезий водій – це потенційний вбивця і, на жаль, ми вже маємо багато прикрих випадків, коли саме нетверезий кермувальник ламає людські долі», –   переконана Ірина Констанкевич.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39