Три райони Волині співпрацюватимуть з німецькими колегами

17 Травня 2019, 14:00
938

Днями в рамках субпроекту із земельних питань німецько-українського агрополітичного діалогу, який запроваджується в області, відбулася двохстороння робоча зустріч в рамках «круглого столу».

У заході взяли участь народний депутат України Ірина Костанкевич, заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук, директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко.

«Перш за все я хочу подякувати нашим колегам із Німеччини за ту допомогу, яка надається Україні. Одним із напрямків співпраці з урядом Німеччини є німецько-український агрополітичний діалог. Сподіваємось, що Волинь займе у цій співпраці гідне місце і будуть знайдені конкретні точки дотику для подальшої співпраці», – наголосила Ірина Констанкевич.

Очільник головного аграрного відомства Юрій Горбенко представив німецьких колег складі Крістофа Гільгена – керівника субпроекту земельних питань Німецько-Українського агрополітичного діалогу, Деніса Грубера – першого заступника ландрату краю Стендаль, Хрістіана Вісе – спеціаліста з питань водного господарства служби з питань навколишнього природного середовища ландрату краю Стендаль, спеціаліст з охорони грунтів, Андре Грютцмана – керівника консалтингового товариства «WaldCare» (консалтинг і впровадження заходів зі збереження лісових ресурсів) з Берліну, а також представників органів влади, партнерів аграріїв, науковців, голів ОТГ.

Участь у проекті візьмуть три райони – Ківерцівський, Луцький та Маневицький.

Про стан, проблеми та перспективи використання ґрунтів земельного фонду Волині розповів директор Волинської філії ДУ «Інститут охорони грунтів України» Микола Зінчук та висловив сподівання на подальшу співпрацю з німецькими колегами.



Крістоф Гільген повідомив, що в рамках проекту Волинська область буде співпрацювати із німецьким регіоном Стендаль, оскільки земельні ресурси в обох регіонах дуже подібні. Експерти з Німеччини будуть надавати консультативну допомогу, а налагодження партнерських відносин сприятиме впровадження нових проектів для розвитку територій, а також подякував Ірині Констанкевич, адже саме вона стала ініціатором проекту.

Деніс Грубер окреслив особливості регіону Стендаль та зазначив, що готовий підписати контракт про співпрацю. Агропромисловий комплекс регіону Стендаль презентував Хрістіан Вісе. Він охарактеризував земельний фонд, розповів про особливості сільського господарства та збереження екології.



Андре Грютцман розповів про особливості лісового господарства та збереження лісових ресурсів у Німеччині.

В рамках проекту відбудеться зустріч у червні цього року та буде продовжена робота з напрацювання вітчизняної моделі використовуючи німецький досвід у сфері земельних відносин, а також ініціювання відповідних законодавчих ініціатив. Вже незабаром запланована поїздка волинської делегації до регіону Стендаль з метою обміну досвідом.



Нагадаємо, що ініціатором проекту стала народний депутат Ірина Констанкевич і на запрошення нардепа у вересні минулого року на запрошення народного депутата Ірини Констанкевич до Луцька прибула німецька делегація, у складі керівника субпроекту з земельних питань Німецько-українського аграрно-політичного діалогу Крістофа Гільгена, заступника голови адміністрації округу Альтмарк Деніса Ґрубера.


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024