На Любешівщині освятили пам’ятний знак закатованим

27 Травня 2019, 15:30
Пам’ятний знак 2278
Пам’ятний знак

На хуторі Окуріка в Любешівському районі відбулося освячення нового пам’ятного знаку, встановленого на місці, де в роки Другої світової війни нацисти заживо спалили в одній будівлі 62 місцевих жителів.

Тут зібралися всі місцеві жителі, а також прибули з сусідньої Лобни, приїхали і з Залізниці, а також вихідці Окуріки, котрі проживають у Любешеві, – повідомляє Нове життя.

Запаливши свічки, помолилися за упокій кожного. Їх поіменно назвав настоятель храму села Лобна прп. Амфілохія Почаївського чудотворця о. Димитрій Ханас.

Після відслуженої панахиди за невинно убієнними, священик освятив пам'ятний знак. Звернувшись до присутніх, побажав не забувати тієї трагічної події, молитися за те, аби Господь дарував замордованим окупантами Царство Небесне.

Також подякував вихідцям села, котрі потурбувалися про встановлення нового пам’ятного знаку, наголосивши: «Він зроблений не для особистого прославлення, а для вічної пам’яті загиблих на цьому місці односельчан».

Побажав усім Божого благословення на мирне і щасливе життя. В. о. старости Залізницького старостинського округу Любов Михальчук теж звернулася до присутніх, зазначивши, що головне для замордованих на цьому місці земляків – молитва про них. Подякувала всім, хто прибув на цю подію і особливо тим чоловікам, котрі потурбувалися про встановлення нового меморіального знаку, добродіям, котрі долучилися до співфінансування цієї хорошої справи. А ще побажала, аби не відновлювалися такі знаки, а був мир, і будувалися нові дитсадки, школи.

Читайте такожСудче: впорядкували могилу пілотів

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром