На Любешівщині вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні

31 Травня 2019, 12:45
Могила Едуарда Гриневича в Деревку 1618 Джерело: Facebook
Могила Едуарда Гриневича в Деревку

Очільники Любешівського району відвідали могилу Героя Небесної Сотні та вшанували його пам'ять.

 Уродженцю села Деревок Любешівського району Герою України Едуарду Гриневичу 31 травня виповнилося б 34 роки. З цієї нагоди відвідали місце спочинку загиблого на Майдані земляка й ушанували його пам'ять хвилиною мовчання та покладанням квітів на могилу керівники Любешівщини Сергій Фесик і Петро Нагорний – ідеться на сторінці Любешівської РДА у facebook.

«Едуард Гриневич на Майдан приїздив тричі. Коли поїхав востаннє, вступив до «Волинської Сотні». 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській ворожа куля снайпера обірвала життя молодого 28-річного хлопця, який вірив до останнього подиху у свободу рідної країни.
За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Едуарду Гриневичу було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно)», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, на фасадах школи в Деревку та Любешівського технічного коледжу, де навчався Едуард, установили пам'ятні дошки.  А два роки тому в рідному селі, на центральному майдані, що носить його ім’я, відкрили пам’ятний знак Герою.

Керівники Любешівщини біля могили Героя Небесної Сотні
Керівники Любешівщини біля могили Героя Небесної Сотні

 

Читайте також: У Любешівському районі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024