У Москві вирішили, що пора закінчувати з українським питанням, - Оксана Забужко

20 Червня 2019, 17:20
Оксана Забужко 767
Оксана Забужко

Відома українська письменниця Оксана Забужко обурена подіями, що відбуваються останнім часом у країні.

Своє бачення ситуації фона описала на власній сторінці у «Facebook».

«По-моєму, це не реванш, а типова офензива: за один день - убивство Тимчука, «реабілітація» Портнова в КНУ і голосування Харківського вряду за заміну Григоренка Жуковим (може, ще щось було, але досить і цього!), - це виглядає не як «соупадєніє», а як продумана наступальна операція: комплекс бойових дій. Схоже, в Москві вирішили, що пора переходити до "окончательного решения украинского вопроса" (ню-ню...).

Вічна пам'ять Дмитрові Тимчуку; спасибі за службу, пане полковнику... Але чесно признаюся, що найбільше мене зачепило - до задихання від гніву! - харківське «повернення Жукова»: символічний плювок вгодованого чекістського різника на могилу ним розстріляних, знак-розписка, що - "да, убивали вас, х@хлов, и дальше будем убивать"! І тут, можна не сумніватись, точковими терактами діло не обмежиться, - "демони російської великодержавности" охляли, вони просять крови, багато крови...(((

До Жукова в мене буде свій рахуночок на Страшному суді: мій рідний дядько, мамин старший брат, у 1941-му вернувся з-під Києва без руки і так ніколи по-справжньому й не оклигав від того, що там бачив, - від того, як щойно привезених новобранців у домашніх піджачках (мами, виряджаючи, вдягли в кращеньке!) гнали на німецькі кулемети, хвиля за хвилею, а весь їхній вишкіл звівся до того, що їм 1 (ОДИН!) раз показали, як розбирати автомата: ніхто й не розраховував, що вони воюватимуть, а просто й неприховано - привезли «на м'ясо». Таке собі продовження геноциду 1933, тільки значно менш відоме. Тому що після «чорносвиточників» мемуарів не залишилось.

Тепер можна сказати харківським голосувачам: кров їхня - на вас і на дітях ваших. І не кажіть, що вас не попереджали.

(Тут взагалі якийсь сатанинський символізм, у цьому сюжеті - Жуков проти Григоренка, різник проти воїна, генерал-кат - проти генерала-оборонця, та ще й оборонця кримських татар, і все це в час окупації Криму - бррр, шкіра терпне від омерзіння, якщо вдуматися...)», - написала письменниця.

Також Оксана Забужко закликала харків'ян не мовчати, а захистити своє місто.

«Протестуйте, демонструйте, urbi et orbi, що ви незгодні бути по людоїдській стороні, - захистіть своє прекрасне й трагічне місто від цієї спроби символічно підкласти його "під різника", бо за різниками символічними обов'язково приходять фізичні, і кому, як не вам, котрі бачили їх у 2014-му, це знати?..Як пише один гарний юрист - «тримаймо стрій, прорвемося», - пише письменниця. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024