Любешів: багатоквартирні будинки в селищі списали з балансу комунальної служби

07 Липня 2019, 15:58
Багатоквартині будинки в Любешеві 2041 Джерело: lubeshivska.gromada.org.ua
Багатоквартині будинки в Любешеві

На нещодавній сесії Любешівської селищної ради прийняли рішення про списання багатоквартирних будинків з балансу комунального підприємства «Любешів-Комфорт-Сервіс».

Про це інформують на сайті Любешівської ОТГ.

Відповідно до чинного законодавства України «Про місцеве самоврядування в Україні», ЦКУ, ЗУ «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», ЗУ «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», постанови КМУ№301 «Про затвердження Порядку списання з балансу багатоквартирних будинків», ідеться в дописі, враховуючи рішення постійної комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту,  селищна рада прийняла рішення «Про погодження Актів про списання багатоквартирних будинків з балансу Любешівського комунального підприємства «Любешів-Комфорт-Сервіс»». Отже,  27 червня 2019 року багатоквартирні будинки Любешева списали з балансу комунальної служби. Проте більше 10 квартир і далі лишатимуться на балансі комунального підприємства, тому що окремі  мешканці не скористалися правом приватизації житла.

Будинки списані, роз’яснюють на сайті, і тепер  власники квартир мають визначитися, яку форму управління ними їм обрати: створити ОСББ, обрати управителя чи взяти будинок на самообслуговування.

А ще нагадують, що в селищній раді діє Програма сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації на 2018-2020 роки. На умовах співфінансування (24,6 тис.грн – частка ОСББ, 73,9 тис.грн – кошти  місцевого бюджету) взимку провели ремонт аварійної покрівлі  будинку  №7 на суму 98,5 тис.грн.

Селищна  рада і надалі здійснюватиме підтримку діяльності ОСББ на території Любешівської ОТГ та закликає мешканців багатоквартирних будинків об'єднуватися.

Читайте також: У Любешеві діє перше об'єднання співвласників багатоквартирного будинку

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024