«Поліська регата»: на Волині визначили переможців міжнародного фестивалю

08 Липня 2019, 14:15
Ірини Констанкевич 3097
Ірини Констанкевич

У мальовничому колоритному куточку Волині – у селі Люб’язь – з року в рік відбувається фестиваль з екстремального водного туризму «Поліська регата».
7 липня в селищному парку відбулось офіційне закриття цього масштабного дійства, яке об’єднує любителів активного відпочинку на природі не лише з району, а й з різних куточків України та близького зарубіжжя, йдеться на сайті народного депутата Ірини Констанкевич.
Свідчення цьому – велика кількість команд, які вже стартували та підкорюють недоторкану природу Любешівщини. Це аматори веслування на байдарках із Волині, а також Львова, Києва, Дніпра, Рівненщини та Білорусі: досвідчені, загартовані минулорічними випробуваннями дуети й ті, хто вперше вирішив узяти участь у водних перегонах.
Привітала всіх присутніх на спортивному святі і народний депутат України  Ірина Констанкевич.

«Хочу привітати сьогодні всіх присутніх на цьому чудовому святі – «Поліська регата», яке з року в рік збирає все більше людей і прославляє нашу Волинь та утверджує справжні принципи здорового способу життя, патріотизму та вміння гуртуватися навколо хороших справ. Тільки такими заходами ми можемо утверджувати найкращі українські традиції та разом повинні зробити усе аби наш фестиваль вийшов на міжнародний рівень», – наголосила Ірина Констанкевич.
Окрім спорту, «Поліська регата» – це і фестиваль справжньої української пісні. Тут аматорські колективи «Вербиченьки» із села Люб’язь Любешівського району, «Пацьорки» із села Невір, «Родинонька» із Залізниці. Всі вони добре знають та поважають свого народного депутата.

«Де ми тільки не виступаємо, Ірина Мирославівна завжди з нами, вона завжди щира та відкрита, це видно відразу», – кажуть учасники колективу «Огінії».
Також подяками народного депутата були нагороджені: Олександр Сащук – в.о. директора НПП «Прип’ять-Стохід», Віталій Веремчук – керівник відділу екологічної освіти та рекреації національного природного парку «Прип’ять-Стохід», аматорський фольклорний колектив «Вербиченьки» с. Люб’язь, аматорський фольклорний колектив «Пацьорки» с. Невір, аматорський фольклорний колектив «Еmoji» с. Дольськ, аматорський фольклорний колектив «Родинонька» с. Залізниця, народний аматорський фольклорний колектив «Живиця» смт. Любешів, народний аматорський фольклорний колектив «Оргінії», вокальний гурт «Сустреча» – районного будинку культури м. Іваново, Республіка Білорусь, аматорський фольклорний колектив народного танцю «Терниця», аматорський гурт «Веселі хлопці».

Міжнародний фестиваль з екстремального водного туризму «Поліська регата» проводиться з метою пропаганди та розвитку екологічного туризму як ефективного способу всебічного гармонійного розвитку особистості; сприяння формуванню здорового способу життя; визначення найсильніших спортивних груп; обміну досвідом, розширення дружніх і ділових зав’язків; формування екологічної свідомості громадян.

















1



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024