«Ірина Констанкевич – одна з тих депутатів, які справді тримають руку на пульсі», – Олег Кух

10 Липня 2019, 13:13
Олег Кух 1103
Олег Кух

Голова Любешівської об’єднаної територіальної громади Олег Кух розповів про співпрацю з народним депутатом України Іриною Констанкевич.

– Проблеми, щодо розв’язання яких ми зверталися по допомогу до народного депутата Ірини Констанкевич, було залагоджено досить швидко та позитивно. Зокрема, торік Антимонопольний комітет затягував з наданням висновку нашій ОТГ на придбання комунальної техніки за кошти, які надійшли громаді як інфраструктурна субвенція. Тривалий час ми вели з цим органом листування. Після нашого звернення до Ірини Мирославівни Антимонопольний комітет досить швидко надав усі потрібні документи.

Торік спільно з народним депутатом ми конструктивно розв’язали питання щодо спрямування державних коштів з фонду соціально-економічного розвитку на ті напрямки, які найбільше потребували фінансування. Найпроблемнішою була ситуація щодо добудови школи в селі Гірки. На її реконструкцію Ірина Мирославівна залучила майже 700 тис. грн. Це дало нам можливість розпочати проведення тендерних процедур, отримати фінансування об’єкта з Державного фонду регіонального розвитку. Дуже важливо, аби кошти з фонду соцеконому надходили не наприкінці року, щоб громади встигли їх освоїти. До слова, це питання також обговорювали з народним депутатом. Ми маємо серйозні плани. Вже сформовано перелік об’єктів, які будемо пропонувати подати на фінансування з фонду соцеконому.

Також спільно працюємо над розв’язанням проблеми передання с/г земель державної власності у комунальну. Ще в березні минулого року, згідно із розпорядженням прем’єр-міністра, Любешівська ОТГ мала отримати землю за межами населених пунктів – із державної форми власності в комунальну. Але, на жаль, на Волині залишилося кілька таких громад, як ми, які до цього часу не отримали землі сільськогосподарського призначення у своє розпорядження. На сесії Любешівської ОТГ ми ухвалили звернення до Кабміну, до Ірини Констанкевич, аби пришвидшити цю процедуру. На мою думку, подальше стримування цього процесу, забюрократизованість процедури передання земель ні до чого доброго не призводить. Звичайно ж, перед цим ми вже неодноразово зверталися і до облдержадміністрації, і до Держгеокадастру щодо питання передання земель. Та у відповідь отримували, по суті, лише відписки.

Народний депутат – це, звісно, передусім законотворець. Належу до прихильників мажоритарної виборчої системи. Хочу наголосити, що народним депутатам потрібно спілкуватися з людьми, бути з народом, аби бачити і розуміти, що актуально і що саме потребує змін. Якщо депутат обраний у відповідному окрузі, він має приїжджати до людей. У такий спосіб напрацьовується певний багаж знань, які потрібні під час підготовки, розроблення та ухвалення тих чи тих законів. Ірина Констанкевич – одна з тих депутатів, які справді тримають руку на пульсі. Вона дуже багато часу проводить на окрузі, зустрічаючись із людьми, керівниками установ, підприємств, району. І ці зустрічі стають основою подальшої результативної роботи для розвитку громад.

Читайте також: Любешівці відсвяткували День молоді разом із нардепкою

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024