Державні виконавці Любешівського району стягнули аліментів на 1,7 мільйона гривень

13 Липня 2019, 14:00
Аліменти 1224 Джерело: Facebook
Аліменти

У сплаті аліментів на Любешівщині спостерігається позитивна динаміка.

Державні виконавці Любешівського району з початку 2019 року стягнули 1 776 260 гривень аліментів – про це повідомляють у прес-службі юстиції Волині.

«Приємно спостерігати позитивну динаміку у сплаті аліментів. Працюємо задля захисту прав наших маленьких громадян»,  – зазначає  начальник юстиції Волині Валентин Кухарик.

А ще юстиція Волині інформує про суспільно корисні роботи, які є одним із видів покарання для неплатників аліментів. Цей вид покарання був уведений першим пакетом законопроектів «Чужих дітей не буває», що набули чинності в минулому році. Варто знати, якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, то боржник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт. Але якщо ж такі аліменти мають сплачуватися на дитину, яка має інвалідність або є важкохворою, то заборгованість має становити в сукупному розмірі суму відповідних платежів за три місяці для притягнення боржника до адміністративної відповідальності. Проте не всіх осіб можна притягнути до суспільно-корисних робіт. Так, вони не призначаються особам, визнаним інвалідами I або II групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років та чоловікам старше 60 років. Суспільно корисні роботи можуть призначатися на строк від 120 до 360 годин і виконуються не більше восьми годин, а неповнолітніми – не більше двох годин на день. Суспільно корисні роботи боржник має виконувати у вільний від роботи чи навчання час і за їх виконання порушнику нараховуватиметься плата за виконану ним роботу. Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

У цьому році за ініціативи державних виконавців винесено 328 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. З 1 січня 2019 року, завдяки застосуванню нових обмежень, державні виконавці юстиції Волині стягнули 220 729 тисяч гривень, які спрямовані на виплату аліментів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024