Мати померлого підлітка з В’язівного розповіла про свої поневіряння в Індії

25 Липня 2019, 13:18
Наталія Балик 3643 Джерело: Youtube
Наталія Балик

Мати п’ятнадцятирічного підлітка, котрий помер в Індії, не дочекавшись пересадки серця, Наталія Балик радить проводити трансплантацію на батьківщині й не відправляти українців за кордон на вірну смерть.

У відеозверненні, яке любешівчанка публікує у youtube, вона розповідає, як утратила сина Назара в Індії, тому звертається до матерів, котрі хочуть везти туди своїх дітей на трансплантацію із застереженням.

Торік Міністерство охорони здоров’я виділило їй 95 тисяч доларів, тож Наталія сподівалася, що сталося диво і її син буде жити.

«14 червня 2018 року ми прилетіли в Індію в місто Ченнай, шпиталь «Фортіс Малар». Там у сина щодня брали кров на різні аналізи. 19 червня нас поставили на чергу в кардіологічний центр і відправили в готель пити таблетки та носити 11 місяців крапельницю. Коли синові ставало гірше, нас клали в лікарню і підліковували. Я думала, що за такі гроші нас постійно буде спостерігати кардіолог. Помилилася. Якщо ти сам про себе не нагадуватимеш, про тебе просто забудуть. Ніхто навіть не поміряє тиск. Назар усі 11 місяців був у важкому, але стабільному, стані. Нам обіцяли все зробити в першу чергу. Та ніякої черги там немає, бо свої там – перш за все, а іноземці мусять чекають невідомо скільки. 10 січня 2019 року кардіологічний центр виділив донорське серце моєму сину. Він тоді лежав у реанімації. Але серце віддали індійцю й зробили трансплантацію йому. Якби це серце пересадили моєму сину, зараз він був би живий…» –  розповідає Наталія.

 Через 11 місяців перебування Баликів ув Індії, в Назара зупинилося серце. Лікарі хлопця реанімувала, та через 27 днів він помер. Усі ці 27 днів мати була біля нього. Вночі спала на підлозі біля його ліжка.

«Люди добрі, почуйте мене. Дітей рятувати потрібно. Але чи варто рік страждати в Індії, де ти просто біоматеріал?.. У нашій країні є талановиті лікарі, невже так важко це зробити в нас? – запитує наприкінці жінка.

І закликає президента Зеленського в пам'ять про її сина зробити трансплантації реальними в Україні.

Читайте також: В'язівне: 13-річному Назару збирають кошти на трансплантацію серця

Любешівчанин, який чекав на пересадку серця декілька років, лікується в Індії

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024