На Волині перейматимуть польський досвід розвитку агротуристичних послуг

25 Липня 2019, 16:53
фото ілюстративне 874
фото ілюстративне

У липні розпочали реалізація проєкту «Використання польського досвіду для підтримки розвитку агротуристичних послуг у Волинській області».

Проєкт впроваджує ВОГО «Фонд місцевого розвитку» (Україна) та Фундація Європейська Академія Самоврядування (Польща) за сприяння Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку в межах фінансування Міністерства закордонних справ РП («Польська допомога») та підтримки Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації. Проєкт триватиме до 15 грудня 2019 року.

Проєкт має на меті передачу польського досвіду активізації краєзнавчо-туристичного потенціалу та підтримки реформи місцевого самоврядування в Україні. Учасники візьмуть участь в ознайомчих візитах до Люблінського воєводства з метою перейняття досвіду щодо створення туристичних маршрутів, локацій, презентації своєї продукції, тренінгах щодо формування бренду та маркетингової стратегії, започаткування власної справи та способів розвитку зеленого туризму.

Основною метою проєкту є підвищення ефективності малих господарств Волинської області, впровадження яких не має на меті значних інвестицій або може бути впроваджене шляхом самофінансування.

У проєкті заплановані такі заходи:

  • підвищення професійного рівня відібраної цільової групи проекту через проведення 8-ми одноденних спеціалізованих навчань за участі експертів-практиків з Польщі та України;

  • проведення ознайомчої 3-денної поїздки до Польщі (Люблінське та Підкарпатське воєводства) для 35 осіб цільової групи проекту;

  • представлення кращих прикладів місцевого туризму на Ярмарку громад в Луцьку, в якому візьмуть участь представники ОТГ, партнери/учасники попередніх проектів, агрогосподарств, народних промислів, закладів громадського харчування тощо);

  • інформування та популяризація пропозицій агротуризму Волині на території Рівненської та Тернопільської областей.

Щоб долучитися до проекту, потрібно до 1 серпня 2019 року включно заповнити гугл-форму: 

 

На основі отриманих від Вас відповідей, експерти на конкурсній основі відберуть дві громади, для яких розроблять туристичний маршрут, та учасників проєкту.

Контактні особи:

Керівник проекту: Ельвіра Яцута, +38 095 031 32 80, [email protected]

Координатор заходів: Катерина Бодня, +38 068 307 65 65, [email protected].

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024