Фільм, який знімали на Любешівщині, конкурує у двох міжнародних фестивалях

27 Липня 2019, 11:57
«Пофарбоване пташеня» 4310
«Пофарбоване пташеня»

Ідеться про стрічку «Пофарбоване пташеня», який знімали у селі Сваловичі Любешівського району.

Стрічку Вацлава Маргоула «Пофарбоване пташеня» відібрано до конкурсних програм двох кінофестивалів класу «А»: програми Special Presentation 44-го Міжнародного кінофестивалю у Торонто та головного конкурсу 76-го Венеційського міжнародного кінофестивалю, повідомляють у ДержКіно України.

Фільм The Painted Bird знято за підтримки Держкіно за однойменним світовим бестселером польсько-американського письменника Єжи Косинського.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав творців фільму з успіхом: «Кінофестиваль у Торонто є головним оглядом Північної Америки перед врученням «Оскара», а фестиваль у Венеції відомий як найстарішій кінофестиваль у світі. Одночасний відбір української стрічки до програм цих фестивалів свідчить про незаперечний розвиток сучасного українського кіно та його конкурентоздатність».

Кінопроект повнометражного ігрового фільму «Пофарбоване пташеня» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно.

Разом із головним героєм, 11-річним Петром Котляром з Чеського Крумлова, у фільмі зіграло багато відомих акторів та світових зірок : Удо Кір, Джуліан Сендз, Баррі Пеппер, Гарві Кейтель та Стеллан Скаршгорд. Також у фільмі знімалися Алла Соколова, Ніна Шуневич та Остап Дзядек з України, Тім Калкхоф з Німеччини, Леч Деблік з Польщі, Джулія Валентова та Мартін Нахалка зі Словаччини та багато визначних чеських акторів: Міша Долежалова, Дженек Пеха, Їтка Швансарова, Радім Фіала та Петр Ванек.

«Пофарбоване пташеня» – третій художній фільм Вацлава Маргоула в якості сценариста, продюсера і режисера. Його попередні фільми «Розумний Філіпп» (2003) і «Тобрук» (2008) отримали численні чеські та міжнародні нагороди, включаючи «Чеського лева». Українським продюсером стрічки виступив Ігор Савиченко, компанія «Директорія Кіно».

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024