Любешівщину відвідали білоруські знавці історії

02 Серпня 2019, 10:53
Любешівщину відвідали білоруські знавці історії 1046
Любешівщину відвідали білоруські знавці історії

Любешівщину відвідала делегація білоруських краєзнавців.

Про це повідомляє Любешівська РДА.

У супроводі начальника відділу культури райдержадміністрації Василя Бурдака, білоруські любителі історії Сергій Гранік (директор воєнно-історичного музею міста Дрогичин Брестської області, Республіки Білорусь), Іван Данилов (учасник Великої Вітчизняної війни, партизан загону імені Калініна, професор, доктор медичних наук, місто Мінськ, автор восьми історичних книг), Петро Подлужний (краєзнавець, позаштатний кореспондент газети «Дрогичинський вісник», голова сільської ради села Оцовці) та Олександр Павлюкович (історик-краєзнавець, журналіст, публіцист, місто Мінськ) прибули задля налагодження співпраці у вивченні спільної історії.

«Народна дипломатія», як себе називають чоловіки, приїхали на Любешівщину з метою ознайомитись з історичними місцями, музеями краю та побувати в тих місцях, де в свій час воював в партизанському загоні імені Калініна Іван Петрович (якому на сьогоднішній день 95 років). Саме він, розповідями про воєнні події тих років, учасником яких був, зацікавив однодумців до приїзду в Любешів. Поважні гості цього дня побували біля пам’ятки архітектури,приміщення колишньої школи-піарів, де навчався Тадеуш Костюшко та не оминули увагою обеліск Скорботної пам’яті.

Іван Данилов, автор восьми книг, головна з яких – «Записки заподного беларуса», зізнався, що це була його мрія – побувати в Любешові. Адже у його пам’яті це місце, де проходили воєнні дії. Тож проходячись центральною вулицею містечка згадував події війни та розповідав історії з свого «воєнного» життя.

За словами Сергія Граніка, в подальшому вони планують і надалі приїжджати на Любешівщину аби вивчити спільну історію наших народів, і обов’язково відвідати місцеві музеї.

 






Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024