У Любешеві відбувся тренінг для сімейних лікарів

10 Серпня 2019, 15:00
У Любешеві відбувся тренінг для сімейних лікарів 2428
У Любешеві відбувся тренінг для сімейних лікарів

У Любешівській первинці для сімейних лікарів провели тренінг.

Про це повідомляється на сайті Любешівської ОТГ.

Завдяки реформуванню первинна ланка стала чи не найбільш затребуваною і важливою галуззю медицини. А це, в свою чергу, ставить додаткові вимоги до кваліфікації та конкурентоздатності сімейного лікаря, стимулює до постійного самовдосконалення та отримання нової інформації. З огляду на це керівництво  «Центру первинної медико-санітарної допомоги Любешівської селищної ради» організовав тренінг за участю позаштатних експертів НСЗУ, регіональних тренерів Академії сімейної медицини України.

На базі Любешівської первинки відбувся майстер-клас з отоскопії та офтальмоскопії для сімейних лікарів. Такий захід провели вперше, любешівські лікарі мали нагоду ознайомитися з сучасними принципами діагностики найбільш поширеної патології та власноруч провести отоскопію та офтальмоскопію.

Як зазначили фахівці, своєчасна діагностика і лікування ЛОР- та та офтальмологічної патологій є доволі важливим питанням у роботі сімейного лікаря. Адже близько 30 % пацієнтів, які звертаються до нього, мають гострі та хронічні риніти, тонзиліти, ларингіти, отити тощо.

Більшість цих хворих можна успішно вилікувати на первинному рівні надання медичної допомоги. І дуже важливо, аби сімейний лікар міг диференціювати отоларингологічних хворих, яких він може лікувати самостійно.

В рамках цього одноденного тренінгу лікарі Любешівської первинки змогли за один день суттєво підвищити рівень своєї кваліфікації та отримати практичні навички.

 




Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром