У Любешеві відбувся майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки

18 Серпня 2019, 10:52
Майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки 2771
Майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки

На базі Любешівського центру зайнятості відбувся майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки.

Про це повідомляється на сторінці Любешівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості у Facebook.

Майстер-клас провела Людмила Турик – майстриня, яка відроджує українські традиції. Людмила Іванівна займається створенням ляльок-мотанок вже 4 роки. За цей час в її арсеналі з’явилось близько 1500 робіт. А також налічується більше 50 колекційних ляльок, які майстриня використовує для авторської виставки.

Людмила Іванівна неодноразово брала участь у виставках «Авторська лялька», творчих сходинках Волині та проводила майстер-класи.

Перша її робота зараз в Італії. Найбільше замовлень надходить з Київської та Львівської областей. Здебільшого ляльки замовляють для дітей в дитячі садочки, адже у виготовленні своїх виробів Людмила Іванівна використовує лише натуральний матеріал – лляну тканину та нитки. Так, наприклад ляльку-оберіг майстриня наповнює сухоцвітом, лісовими горіхами, лавандою, чорнобривцями та рогозом. Присутнім повідали, що лялька-мотанка для гри виготовляється тільки з ниток, а лялька на здоров’я – з трав, зокрема з полину, любистку, череди та іншого. Час виконання такої роботи для новачка сягає однієї години, а майстрині витачає для цього близько 15 хвилин.

Кожен присутній цього дня пішов додому з власною лялькою-мотанкою. 

 




Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром