Керівники району відповіли на критику щодо відзначення в Любешеві Дня Незалежності

27 Серпня 2019, 17:10
Сергій Фесик та Олег Кух 3283 Джерело: Facebook
Сергій Фесик та Олег Кух

Відповіді очільників законодавчої та виконавчої структур Любешівщини на критику щодо відзначення в районі Дня Незалежності.

Нагадаємо, в публікаціях «Чому в Любешеві не відзначали День Незалежності?» та «Мене, як селищного голову, не запросили на жоден оргкомітет щодо відзначення Дня Незалежності», – Олег Кух  на адресу районної влади поміщена  критика щодо організації святкування в Любешеві Дня Незалежності.

Ось що відповіли з цього приводу керівники законодавчої та виконавчої структур Любешівщини:

«День Незалежності – це свято для всіх. Чи це органи державної влади, чи місцевого самоврядування (хоча, на мою думску, для органів місцевого самоврядування це ще більше свято). Є розпорядження виконувача обoв'язків голови ОДА, є розпорядження моє як голови РДА, якими затверджений план заходів до свята. Там чітко розписано для всіх: райдержадміністрації, сільських рад, ОТГ – хто що має зробити. Сільські ради, що не ввійшли в ОТГ, виходячи зі своїх можливостей, щось зробили. РДА організувала проведення офіційних урочистостей з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності. Якби це робилося, як раніше, коли не було ОТГ, коли не було відповідної їхньої структури, набагато потужнішою ніж РДА, коли в районній комунальній власності перебував будинок культури з методистами, звичайно, РДА організовувала б і інші заходи. Проте нині піти в селищний парк та щось там організовувати – це ж як у чужу сім'ю приходити зі своїми порядками…

Ми проводили «Поліську регату» в Люб'язі – на нейтральній території, ми знаємо, що там немає спеціалістів, крім сільського будинку культури, – тож узялися за організацію фестивалю. І, вважаю, зробили нормально: були заходи і для дітей, і для дорослих, культурна програма.

А те, що ми не запрошували селищного голови на оргкомітет, – це не так. Я особисто запитував Олега Куха, хто буде входити від селищної ради до оргкомітету. Вони делегували заступницю голови Ольгу Кух. Вона була на першому засіданні оргкомітету, де сказала, що культпрацівники селищної ради готують до свята потужний концерт 25 серпня, інші заходи. Був ув оргкомітеті і директор селищного будинку культури, приходили інші спеціалісти, зокрема Віра Гудько, Лариса Хомич. Вони всі були тут. Головою оргкомітету призначили керівника апарату РДА – можливо, це не сподобалося селищному голові? Можливо, селищна рада хотіла бути організатором святкування? Нема питань. Було б навіть добре, якби саме в Любешеві селищна рада взяла на себе організацію такого свята. Добре і правильно – у світлі сьогоднішніх подій щодо децентралізації.  А так, запрошувати селищного голову на засідання оргкомітету, членом якого є делегований його заступник – не розумію, для чого.

Провели ж урочистості 23 серпня з кількох причин. По-перше, напевно,майже в усіх райцентрах області ці заходили проходили напередодні, по-друге, мусили врахувати, що 24 число випало на суботу – базарний день і таке інше. Чи прийшов би хтось, крім службовців,  у суботу на урочистості?  Вважаю, ми нічого не порушили. Не забороняється проводити офіційні урочистості напередодні. Було б гірше, якби ми провели ці заходи в неділю, після свята», – Сергій Фесик, голова Любешівської райдержадміністрації.

 

«Щодо публікацій у зв’язку з відзначенням у Любешеві Дня Незалежності скажу так: людина має право висловити свою думку в законний спосіб, а чиновник має обґрунтовано це спростувати, або підтвердити, або зробити висновки. Отже, голова РДА на основі розпоряджень голови ОДА, Кабміну та інших центральних органів прийняв розпорядження, де все розписано, хто за що відповідає та яким чином проводяться відповідні заходи. Усі зацікавлені особи делегували представників до складу організаційного комітету, який вирішував шляхи та методи проведення святкування Дня Незалежності та Дня Державного Прапора.

За ці два роки, відколи створилася Любешівська ОТГ, я зробив висновок: якщо на її території щось добре, то це заслуга селищного голови, якщо погане – то винна районна влада. Я до цього вже звик, тому дивлюся на це не з точки зору громадянина України, а з позиції голови районної ради. У мене є чітко обумовлені законодавством обов’язки, тож працюю  виключно в межах законодавства.

Хочу нагадати, що райдержадміністрація є виконавчим органом районної ради. Але хто вище, хто нижче, ми не ділимо, все організовуємо спільно, та все-таки було розпорядження, був оргкомітет, який вирішував питання організації свята.

Питання, коли відзначати свято, – в той самий день чи напередодні, має право на обговорення. Так само – і як святкувати. Так, можливо, потрібно було таки щось на офіційному рівні зробити і 24 числа, але, зважаючи на реалії району та як показує практика, довелося б розсилати квоти бюджетникам, щоб мати учасників, а це вже вчорашній день. За рахунок бюджетників робити нав’язливе святкування для мешканців Любешева, вважаю, було б неправильним», – Петро Нагорний,голова Любешівської районної ради.

Коментарі
28 Серпня 2019, 00:54
<p>Нафіг там той день незалежності ДЛЯ ЙОГО ВЕЛИЧНОСТІ (КУХА ОЛЄЖИКА) він з дружбанами Любомльськими і не тільки,поїде качву постріляє та з бабами в баньку завалиться,можливо навіть на службовому транспорті поїде на покатушки, а ВИ,(людішкі) погавкаєте та й забудете.<br /> А от коли прийдуть вибори в т.ч. і до ОТГ то кух олєжа ,буде знов вюнчиком біля народу і для народу,Тоді з пафосом скаже НАРОД МУДРИЙ,ВІН ЗРОБИТЬ ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР.<br /> Фу Фу Фу Бридко,..... ОЛЄЖАолєжа а" КАКІМ ТИ ПАРНЄМ БИЛ"...</p>
28 Серпня 2019, 11:56
Стидоба голову треба просити щоб організував свято НЕЗАЛЕЖНОСТІ для жителів ОТГ з штатом в майже 200 чоловік стидоба Машину купляти майже за півміліона то не треба питати виборців
28 Серпня 2019, 13:51
Хтось ходить на звіти з цих критиків? Слухає що у ОТГ зроблено що робиться? Чи зачепились за те святкування і просто знівелювали все хороше? Заходи дійсно до свят потрібні і районне керівництво по праву взяло на свої плечі відзначення (вони ж мають також працювати на благо), та, на мою думку, вийшло досить достойно відзначення. А стосовно свткування... Ну кому чого не вистачило... Але вже АЖ ТАК роздути... Люди бачать те, чим самі наповнені: хтось помічає хороше, а хтось з нічого дєрьма наробить. Ото, читаючи коментарі, маємо змогу робити висновки про кожного)))
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024