Очільники району та ОТГ звернулися до краян з нагоди Дня пам'яті захисників України

29 Серпня 2019, 12:28
1677

З нагоди Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, керівники владних структур Любешівщини висловилися в офіційних зверненнях.

Тексти звернень опубліковані на сайтах Любешівської районної ради, Любешівської РДА та Любешівської ОТГ.

«Відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського від 23 серпня 2019 року №621, 29 серпня встановлено Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цей день пам’ятний тим, що саме 29 серпня 2014 року під Іловайськом загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Кожне обірване війною життя нашого захисника залишає шрам на серці України, на серці всього народу, на серці кожного з нас. Ця війна – наш спільний біль, про який неможливо забути ні на мить.

Ми вдячні нашим захисникам, які зараз стоять на передовій, за стійкість, патріотизм, за відданість своїй Батьківщині.

Ми низько схиляємо голови перед загиблими захисниками нашої держави, які ціною свого життя захищали її суверенітет.  Герої не вмирають, вони живуть у наших серцях, вони живуть у тих, хто продовжує їх справу, вони живуть доти, поки жива слава про них.
СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!» – Петро Нагорний,голова  районної ради.

«Шановні жителі Любешівського району!

 Відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського від 23 серпня 2019 року №621, 29 серпня встановлено Днем пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Серпень 2014 – бої за Іловайськ…страшна сторінка в нашій історії. За офіційними даними, загинуло 366 бійців, ще 158 – вважаються зниклими безвісти… Така сумна статистика наслідків Іловайського котла. Однак, скільки мужніх Героїв країни насправді полягло достеменно досі не відомо!

За цими цифрами насправді криються сотні зламаних людських доль! Батьки втратили дітей, дружини – чоловіків, діти – батьків… Трагедія особливо зачепила Волинь: в операції брала участь 51-а механізована бригада, в якій служили волиняни, бійці спецроти «Світязь», а також чимало краян перебувало у складі добровольчих батальйонів.

Сотні бійців повернулися з Іловайська додому в трунах, чимало поховані у безіменних могилах, а є й такі, які досі лежать в землі під Іловайськом. Сотні стали інвалідами, або отримали каліцтва. Сотні пережили пекло полону та назавжди закарбували в пам’яті трагічні миті серпня 2014-го… Ця війна – наш спільний біль, про який неможливо забути…

Тож сьогодні, 29 серпня, в День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет територіальну цілісність України, молімося за душі Героїв, що загинули, захищаючи Україну!

Герої не вмирають...!»  – Сергій Фесик, голова районної державної адміністрації.

«Шановні краяни!

Сьогодні ми відзначаємо День пам'яті загиблих захисників України. Указом Президента Володимира  Зеленського встановлена дата – 29 серпня, оскільки того дня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти. Разом з тим парламентська Тимчасова слідча комісія з розслідування Іловайської трагедії оцінювала загальні втрати українських військ у тисячу осіб.

Сьогодні, коли ворог вдерся в нашу країну, коли гинуть мирні люди, а солдати ціною власного життя боронять Вітчизну, ніхто не може бути осторонь, ніхто не має бути байдужим.

Наша країна завжди була сильна своїми патріотами, які не шкодують ні сил, ні життя заради свободи, заради перемоги, заради майбутнього. Тож наша країна - непереможна!

Нехай пам’ять  про всіх загиблих  згуртовує нас живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу  для зміцнення України. Миру, злагоди та єдності!

Вічна пам’ять усім солдатам, усім борцям, які загинули за Україну.  Вони  назавжди залишаться для нас Героями», – Олег Кух, голова Любешівської селищної ради.

 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром