Діти-сироти на Любешівщині отримають житло

30 Серпня 2019, 17:04
Засідання обласної комісії 2133 Джерело: Facebook
Засідання обласної комісії

Обласна комісія визначила, хто з дітей-сиріт отримає житло в 2019 році.

Цьогоріч обсяг субвенції з державного бюджету на придбання, будівництво та ремонт житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа для Волинської області становить 10,5 мільйона гривень – ідеться на сторінці Волинської ОДА у facebook.

 6,3 мільйона гривень з цієї суми спрямують на будівництво дитячого будинку сімейного типу в Рожищі, а 4,2 мільйона гривень – на забезпечення житлом дітей-сиріт. Таке рішення прийняла відповідна комісія облдержадміністрації ще в червні, на першому засіданні, а 29 серпня відбулося друге засідання, у якому взяли участь заступник голови облдержадміністрації Валентин Цьось та заступниця голови облдержадміністрації Світлана Мишковець. На засіданні розподілили 4,2 мільйона гривень на забезпечення житлом дітей-сиріт.

За словами начальниці служби у справах дітей обласної державної адміністрації Алли Онищук, в області є 37 окремих територій, які мають квартирні обліки та подали пропозиції. А загалом на квартирному обліку перебуває 136 дітей, віком від 16 до 23 років.

«У нас є 4,2 мільйони гривень, яких, відповідно до ринкових цін, вистачає на 10-11 квартир. Тож ми маємо розподілити їх пропорційно до потреби. Якщо у нас не вистачає коштів – міністерство рекомендує обрати по одній дитині з кожної території і тоді відповідно до дати взяття на квартирний облік розподілити кошти», – зазначає Алла Онищук.

Тож кошти розподілили таким чином: субвенцію на придбання чи відшкодування одиниці житла отримають Жорнищенська сільська рада Ківерцівського району, Цуманська ОТГ, Тростянецька ОТГ, Рожищенська міська рада, Княгининівська ОТГ, Луцька міська рада, Ківерцівська ОТГ, Жидичинська ОТГ, Любешівська ОТГ, Малоглушанська сільська рада Любешівського району, Володимир-Володимирська міська рада тощо.

 Читайте також: Двоє діток-сиріт із Бірок отримали подарунки

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром