На Любешівщині побільшало ДТП

06 Вересня 2019, 13:49
ДТП 1279
ДТП

Любешівський відділ Маневицької місцевої прокуратури проаналізував ситуацію з ДТП на території Любешівщини в цьому році.

У слідчому відділенні Любешівської поліції цьогоріч уже зареєстровали 14 кримінальних проваджень за статтею 286 Кримінального кодексу України («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами»). Мав місце й один випадок ДТП зі смертельним наслідком – ідеться на сайті Любешівської РДА.

Для порівняння,  в 2018 році таких кримінальних проваджень зареєстрували 11.

«Хочеться зазначити, що переважна більшість ДТП скоєна з порушенням Правил безпеки дорожнього руху водіями двоколісних транспортних засобів (мотоциклів, скутерів тощо) та особами жіночої статті, які через малі навики керування транспортними засобами піддають себе і оточуючих небезпеці. Ситуація на дорогах насправді критична. Причинами вчинення дорожньо-транспортних пригод є порушення правил маневрування, недодержання дистанції, перевищення безпечної швидкості, недотримання елементарної культури поведінки на дорогах водіями та пішоходами. Ціна такої безвідповідальної поведінки – людське життя і здоров'я. Кримінальний кодекс України встановлює суворі міри покарання за вчинення ДТП зі смертельними наслідками. Винуватець може втрапити за грати навіть і на 10 років, але чи поверне це до життя загиблих у ДТП через чиєсь чи своє пияцтво, недбальство й  недотримання Правил дорожнього руху?» – зазначається в дописі. 

Любешівський відділ місцевої прокуратури звертається до водіїв та пішоходів із проханням суворо дотримуватися вимог Правил дорожнього руху та бути уважним й обережним на дорогах, особливо на перехрестях доріг, пішохідних переходах, поблизу навчальних закладів і дитячих майданчиків.

Читайте також: Любешівський район – в трійці лідерів смертельних ДТП в області

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024