Лісничий Бихівского лісництва став героєм каналу соціальних новин

15 Вересня 2019, 17:01
Віталій Сидорук 3287 Джерело: pershyj.com
Віталій Сидорук

19 років поспіль кожен день лісничого з Любешівщини минає в лісі.

Віталій Сидорук працює в Бихівському лісництві, що в Любешівському районі. 19 років поспіль кожен його день минає в лісі, бо тут нема вихідних: потрібно бути на зв’язку з лісовою охороною 24 години на добу 7 днів на тиждень – пише про любешівчанина канал соціальних новин «Перший».

Віталій належить до тих, хто «виріс у лісі». Його батько був лісничим і змалку брав сина до себе на роботу. Оглядав з батьком лісові масиви, сидячи ззаду на мотоциклі. І потихеньку сповнювався любов’ю до лісу. А згодом теж став лісничим. І бере тепер на роботу свого сина.

Він любить свою роботу за те, йдеться в статті,  що бачить результат кожного робочого дня. І знає, що ніщо не пропаде безслідно, буде для дітей.

«Якщо не любиш ліс, то не працюватимеш. Такі довго не затримуються. Попрацюють кілька місяців і йдуть. Зараз роботу організувати важче, бо всі, хто можуть, їдуть за кордон. Там більші зарплати», – зізнається лісничий.

Працювати з людьми навчався у батька. Той 35 років працював лісничим, і Віталій спершу був його помічником. Тепер уже син Віталія у свої тринадцять каже, що хоче бути лісівником. Так що, можливо, сім’я Сидоруків стане лісничою династією.

Читайте також: Залізниця: в селі урочисто відкрили лісництво

Коментарі
15 Вересня 2019, 20:35
хлібну посаду передають по спадковості. Ще й цим гордяться
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024