«Все було на грані», – рятівники товаришів Олексія Веремійчика на Люб'язі. ФОТО, ВІДЕО

14 Жовтня 2019, 13:26
На озері Люб'язь рибалки тримаються за човен 17272
На озері Люб'язь рибалки тримаються за човен

Риболовля на озері Люб'язь, що у Любешівському районі, ледь не стала фатальною для компанії чоловіків з Луцька через шторм.

Трьох врятували рибалки, які почули стогін серед хвиль. Пошуки четвертого постраждалого Олексія Веремійчика тривають третій день.

Рідні просять усіх, хто має можливість, формувати пошукові групи, приносити різноманітне обладнання: біноклі, акумулятори, ліхтарі, гумові чоботи, дрони тощо.

Один із рибалок, які допомогли потопельникам вижити, розповів для Район.Любешів, що сталося того дня на озері. Чоловік попросив редакцію не називати його імені. Подаємо свідчення без змін.

«Ми з друзями рибалили на човні посеред озера. Коли розпочався шторм, взяли курс до берега. Хвилі були дуже сильні. Раптом ми почули стогін. На цей звук ми і рушили.

Побачили ледве притомних чоловіків, які трималися за човна. Вони пробули у холодній воді щонайменше півтори години. Дуже важко було відчепити їх від цього «коробля», але все ж вдалося.

До берега ми добиралися десь півгодини. Наш човен – переповнений, усе було на грані. Чоловіки непритомніли, ми їх приводили до тями, і якось вони пояснили, що був четвертий.

Ми викликали швидку, на березі передали потерпілих медикам, вкрили куртками і вирушили на пошуки цього хлопця. Ми прочесали де могли, кричали, глухо. Для поліції зняли відео, щоб зафіксувати місце, де був човен. Сподіваюся, наші знімки допоможуть у пошуках», – розповів очевидець.

5
Врятованих на березі вкрили куртками
Врятованих на березі вкрили куртками

3
Рибалки тримаються за човен
Рибалки тримаються за човен

Читайте також

♦ На Люб’язі зник директор департаменту сім'ї, молоді та спорту мерії Луцька

♦ У поліції прокоментували зникнення Олексія Веремійчика

♦ До пошуків Олексія Веремійчика залучили літак

♦ Пошуки Олексія Веремійчика ускладнює сильне замулення дна озера

Коментарі
14 Жовтня 2019, 23:26
Чому просить себе не називати? Водяного у Любешові знають усі.
15 Жовтня 2019, 03:43
Без редакції знаємо, що цей герой усім відомий Водяний.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024