На Любешівщині стартує сезон колективного та облавного полювання

17 Жовтня 2019, 14:10
2079

 У мисливських угіддях Любешівського району та всієї області стартує сезон колективного та облавного полювання на копитних і хутряних звірів.

На копитних полювання розпочинається 2 листопада, а на хутряних – третього числа цього ж місяця – інформує пресслужба Волинського ОУЛМГ. 

Беручи до уваги післясезонний облік зайців та зважаючи на значну кількість мисливців області, а також враховуючи пропускну спроможність мисливських угідь, користувачами прийнято рішення, що на зайця русака полювання буде проводитись тільки в неділю,

Денна норма відстрілу одним мисливцем – 1 заєць. Норми відстрілу  лисиці, єнотовидного собаки та вовка – не лімітовані.  Сезон полювання на зайця триватиме до 29 грудня, на інші перераховані хутряні види – до 23 лютого 2020 року включно.

Колективне та облавне полювання на кабанів, оленів і козуль переважна більшість користувачів мисливських угідь Волині розпочнуть з 2 листопада і триватиме воно у такі терміни:

–  колективне та облавне на козулю – до 29 грудня включно;

– на самців кабанів та його молодняк, здатний до самостійного існування, по 29 січня 2020 року включно.

Днями полювання – при індивідуальному полюванні – можуть бути усі дні тижня, при колективному та облавному – тільки субота та неділя.

Принагідно Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства рекомендує мисливцям, які ще не встигли обміняти контрольні картки, поспішити із цим завданням.

Нагадуємо також перелік документів, які дають право на проведення полювання: посвідчення мисливця, щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, путівка чи відстрільна картка мисливського господарства, дозвіл на діагностичний або селекційний відстріл тощо). Відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання під час полювання, паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час проведення полювання.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Зазначимо також, що з початку відкриття сезону на пернатих (4 серпня 2019 року) працівниками єгерської служби, державної лісової охорони та груп оперативного реагування у мисливських угіддях області ведеться посилена охорона. Цього року загалом в області вже складено 211 протоколів про порушення правил мисливства. З цієї кількості лісовою охороною та єгерською службою – 152. Переважна кількість із них – за неналежно оформлені документи.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024