Любешівчани обговорювали модель четвертого повіту північної Волині

31 Жовтня 2019, 14:10
Представники Любешівського району 1112 Джерело: lubeshivska-gromada.gov.ua
Представники Любешівського району

На Волині триває обговорення нового адміністративно-територіального поділу та створення четвертого повіту. Взяли в ньому участь і представники Любешівщини.

Про це інформує відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату Камінь-Каширської райдержадміністрації.

 Питання щодо кількості повітів-районів, які мають залишитися в області після завершення реформи, стоїть гостро.

Попри те що пропозиція Мінрегіону – створити на Волині три повіти з центрами у Луцьку, Ковелі та Володимирі-Волинському, експерти вбачають доцільність формування чотирьох.

Думку експертів підтримує північний регіон Волині. Про це стало відомо під час тематичної зустрічі влади та громадськості Камінь-Каширського, Любешівського, Маневицького та Ратнівського районів, яка відбулася 30 жовтня  в  Камені-Каширському з участю голови обласної ради Ірини Вахович.

У рамках заходу представники названих вище районів висловлювали бачення того, якою повинна бути нова модель адміністративно-територіально устрою Волинської області. Однак дискусії виникли щодо центрів повітів між містом Камінь-Каширський та селищем міського типу Маневичі.

У підсумку, після тривалих обговорень, досягти єдності щодо цього питання вкотре не вдалося.

Голова обласної ради Ірина Вахович вважає, що четвертий повіт для Волині потрібен.За її словами, до визначення центру повіту варто підходити виважено. Мовляв, насамперед, необхідно орієнтуватися на економічні, соціальні, історичні особливості, географічне розташування районів, а також брати до уваги загальні вимоги, котрі прописані у відповідній методиці.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024