Любешівським базарникам хочуть підняти орендну плату

06 Листопада 2019, 12:21
Бурхливі емоції після звіту 2069 Джерело: lubeshivska.gromada.org.ua
Бурхливі емоції після звіту

Пропозиція дирекції КП «Любешівський ринок» змінити тарифи на послуги викликала бурхливі емоції підприємців.

На Раді підприємців директорка КП «Любешівський ринок» Світлана Крисько звітувала про фінансову діяльність за 9 місяців 2019 року –  йдеться на сайті Любешівської ОТГ.

КП «Любешівський ринок», зазначається в дописі, нині нараховує 472 підприємці, 700 торгових контейнерів, площа яких становить 6 044,49 квадратного метра.

Дохід від реалізації послуг за 9 місяців –  1,6 мільйона гривень. Сплачено податків  – 672,1 тисячі гривень. Витрати – 777,5 тисячі гривень. Отримано 173,6 тисячі  гривень прибутку, з них частина чистого прибутку 15%  – 23,2 тисячі гривень, податок на прибуток – 4,2 тисячі гривень. Чистий прибуток – 150,5 тисячі гривень.

Юрист КП «Любешівський ринок» Геннадій Парфенюк, аналізуючи діяльність ринку, наголосив, що наразі розробляються нові Правила торгівлі на ринку, якими буде передбачено організацію торгівельної діяльності, облаштування, утримання, і, якщо вартість місячної орендної плати залишити ту ж саму, що й була (25 гривень за квадратний метр торгової площі), підприємство ризикує залишитися в мінусах, а це може призвести до банкрутства.

Якщо  звіт директорки  та фінансовий план комунального підприємства на 2020 рік підприємці заслухали без особливих зауважень, то визначення мінімальної вартості місячної орендної плати викликало бурхливі емоції.

Адміністрація ринку запропонувала збільшити її  на 10 гривень, тобто з 25  до 35. Окрім того, «Любешівський ринок» готовий розглядати пропозиції самих підприємців щодо цього питання. Зі слів директорки, це дасть можливість працювати на прибуток: частку додаткового доходу підприємства за рахунок підвищення вартості орендної плати спрямують на поліпшення умов для підприємців та споживачів ринку.

Думки підприємців у цьому питанні  розійшлися: одні погоджувалися на підняття орендної плати, інші категорично виступали проти, пропонуючи самотужки облаштувати територію навколо власних контейнерів. Проте на запитання секретаря селищної ради Володимира Сергійчука, чому досі цього не зробили, ніхто не відповів.

Відстоюючи свої інтереси, учасники зборів скаржилися на низькі прибутки та «попередників», які погано виконували свої обов’язки, нарікали на осіб, які торгують без відповідних документів.

У КП «Любешівський ринок» наголосили, що готові йти назустріч, готові почути пропозиції щодо подальшого розвитку ринку й розвивати його спільними силами. Проте чітких пропозицій від підприємців так і не надійшло.  Окремі з них наполягали залишити орендну плату незмінною й забезпечити благоустрій території ринку.

Отже, до повного порозуміння так і не дійшли. У селищній раді ж наполягають, що на ринку необхідно забезпечити благоустрій, добудувати торгівельно-офісне приміщення, упорядковувати територію та привести всю його діяльність у відповідність до чинного законодавства.

Читайте також: Відбудуться збори з формування складу ради підприємців Любешівського ринку

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024