Судили чоловіка, який вкрав авто у селі Любешівська Воля

13 Листопада 2019, 09:23
3277

Любешівський районний суд розглянув у відкритому судовому засіданні обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо уродженця села Яечковичі Республіки Білорусь, громадянина України, який викрав чуже авто.

Слухання справи відбулось 6 листопада, йдеться у вироку суду.

Обвинувачений 11 липня близько першої ночі, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, відчинив за допомогою викрутки дверцята автомобіля марки «Volkswagen Golf», який був припаркований на узбіччі дороги у селі Любешівська Воля.

Чоловік проник до салону транспортного засобу, пошкодивши замок запалювання, запустив двигун автомобіля та поїхав в село Нові Березичі Любешівського району.

Обвинувачений заподіяв потерпілому майнову шкоду, яка відповідно до висновку судової автотоварознавчої експертизи, складає 34 410 гривень 28 копійок.

Дії чоловіка кваліфікували за ч.1 ст. 289 Кримінального кодексу України.

Суд ухвалив затвердити угоду про примирення, укладену між потерпілим та обвинуваченим, визнати чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення та призначити йому узгоджене сторонами покарання у виді трьох років обмеження волі.

Чоловіка звільнять від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом одного року іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов'язки: не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи; періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Також він заплатить на користь держави витрати на залучення експертів в розмірі 1 570 гривень.

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Любешів заборонено.                     

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром