Колишній любешівчанин провів ув обласній бібліотеці творчу зустріч

19 Листопада 2019, 12:29
Михайло Генсьор 1512 Джерело: Facebook
Михайло Генсьор

Волинський літератор презентував свої перші книжки шанувальникам поезії.

На днях мистецька вітальня Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки стала місцем зустрічі з поетом, членом літературної студії «Зорі над Стиром» Михайлом Генсьором – повідомляють на фейсбук-сторінці книгозбірні.

Михайло Генсьор народився в Камінь-Каширському районі, але тривалий час мешкав на Любешівщині, працював у лісовій галузі району. Нині мешкає в Луцьку.

До поетичного слова він прийшов у зрілому віці. На Х міжнародному фестивалі пісні «Чорнобильські мотиви»  здобув четверте місце в номінації «Найкращий поет».

2019 рік, зазначається в дописі, – щаслива пора для поета, адже у видавництві «Вежа-друк» побачили світ дві його поетичні збірки. Основний лейтмотив творчості Михайла Генсьора – оспівування кохання, природи рідного краю.

Із успішним входженням у світ поезії автора привітали учасники творчої зустрічі: Анатолій Лучко, майстер лозоплетіння, Федір Рузак, засновник і керівник Фонду «Інваліди Чорнобиля Волині».  Слушні професійні поради щодо роботи зі словом надав у своєму виступі поет Сергій Цюриць, автор передмови до першої збірки Михайла Генсьора  «Сповідь самотнього чоловіка».

Виконавець співаної поезії Володимир Гречанюк виконав пісню на слова Генсьора. А композиторка Любов Мілевич привітла автора однією зі своїх пісень.

Зустріч завершилася презентацією виставки вишиваних ікон Зінаїди Царук, дружини Михайла Генсьора.

 

Книжки Михайла Генсьора
Книжки Михайла Генсьора

 

Читайте також: Поет і бард із Любешівщини редагує єдину україномовну газету Криму

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром