Любешівчани хочуть, щоб центром четвертого повіту були Маневичі

26 Листопада 2019, 17:02
Обговорення важливого питання 1931 Джерело: lubeshivska.gromada.org.ua
Обговорення важливого питання

Депутати Любешівської селищної ради підтримали рішення щодо утворення четвертого повіту на Волині та хочуть, щоб його центром були Маневичі.

Ці питання розглянули на засіданні  чергової  сесії селищної ради 26 листопада – повідомляють на сайті Любешівської ОТГ.

Якщо рішення про створення четвертого повіту на постійних комісіях, зазначається в повідомленні, депутати підтримали одноголосно, то думки з приводу, де має бути його  центр – у Маневичах чи Камені-Каширському,  розійшлися.

Перед голосуванням надали слово представникам  Камінь-Каширського району, які попросили підтримати пропозицію, що надала робоча група до Кабміну, –  з центром у Камені-Каширському.  Проте більшість (20 проти 7) усе ж проголосувала за Маневичі.

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Любешівської селищної ради до Президента України, Верховної Ради України, народних депутатів України Констанкевич І.М., Івахіва С.П., Гузя І.В., Кабінету Міністрів України, Волинської обласної державної адміністрації, Волинської обласної ради щодо створення четвертого району Волинської області.

Із 2014 року, після прийняття Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, Законів України «Про співробітництво територіальних громад», «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та змін до Бюджетного і Податкового кодексів, в Україні розпочато процес децентралізації влади з дотриманням принципів положення Європейської хартії місцевого самоврядування та найкращих світових стандартів суспільних відносин у цій сфері.

Добровільне об’єднання територіальних громад протягом 2015–2019 років продемонструвало значні позитивні результати. Тому сприяння максимальному подальшому процесу – одне з головних завдань нашої держави, а зокрема і депутатського корпусу Любешівської селищної ради.

Наступним важливим кроком подальшої децентралізації повинно стати  удосконалення територіальної організації влади на субрегіональному рівні.

Із 1 січня 2020 року планується укрупнення районів у областях. Відповідно до методики у Волинській області є три чітко виокремлені потенційні районні центри: м. Луцьк, м. Ковель і м. Володимир-Волинський. Також активно обговорюється можливість формування ще одного району на півночі області, на базі теперішніх Любешівського, Камінь-Каширського та Маневицького районів.

Поліські райони Волинської області мають певну специфіку, займають значну територію області. Чимало проблем для цих громад є типовими, зокрема, вони всі відносяться до території, яка постраждала внаслідок аварії на ЧАЕС, а тому цілком логічно нинішні Камінь-Каширський, Любешівський та Маневицький райони об’єднати в один район, чисельність населення якого становитиме понад 150 тис. жителів, а площа сягатиме 5,5 тис км2.

Таким чином, створення окремого четвертого району сприятиме інвестиційній привабливості та примноженню економічного розвитку Поліської частини Волинської області, що загалом позитивно вплине на добробут та якість життя мешканців  цих громад.

Враховуючи вищевикладене депутати Любешівської селищної ради вважають:

1. Створення четвертого району у Волинській області є необхідним.

2. Враховуючи розвинуту інфраструктуру, вигідне географічне положення відносно населених пунктів Любешівського, Маневицького та Камінь-Каширського районів центром новоутвореного району має стати смт Маневичі/м. Камінь-Каширськ.

Читайте також: Любешівчани обговорювали модель четвертого повіту північної Волині

Коментарі
26 Листопада 2019, 23:20
Савки без освіти! Де Маневичі , а де Камінь-Каширський, відстань наполовину... В районі і так всі державні установи філії від Камінь-Каширська. От і продовження результатів такої гарної позитивної реформи децентрадізації, яка покликана все оптимізувати ДОБРОВІЛЬНО дармоїдів імітації роботи та зменшити фінансування. Але для чого скорочення медичних і освітніх закладів...
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром