За споювання неповнолітніх покарали вісьмох жителів Любешівщини

10 Грудня 2019, 13:22
Фото ілюстративне 1508
Фото ілюстративне

Любешівські поліцейські притягли до відповідальності вісьмох жителів Любешівщини за споювання неповнолітніх.

Про це повідомили на сторінці Любешівського відділення поліції у фейсбуці.

З початку року співробітники ювенальної превенції виявили чотирьох неповнолітніх, які розпивали алкогольні напої, а за продаж спиртного та тютюну дітям притягнули до відповідальності реалізатора в селі Мала Глуша.

Нерідко саме друзі неповнолітніх привчають їх до вживання алкогольних напоїв. На жаль, непоодинокі випадки, коли старші товариші придбають для дітей алкоголь.

За ст. 180 КУпАП «Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння» поліцейські притягнули до відповідальності вісьмох дорослих.

Читайте також: Відомо, хто продавав спиртне неповнолітнім біля гуртожитку в Любешеві

9 грудня виявили факт доведення неповнолітнього до стану алкоспяніння жителем селища, який пригостив підлітка самогонним виробом. Чоловіка відповідно притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 180 КУпАП та оштрафували на 102 гривні.

Всього в цьому році за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях та появу в громадських місцях у п'’яному стані (стаття 178 КУпАП) працівники поліції притягнули чотирьох неповнолітніх, та ще чотирьох батьків, діти яких не досягли віку адміністративної відповідальності, в тому числі випадки, коли діти доставлялись до лікувального закладу із діагнозом алкогольна інтоксикація.

Матеріали за трьома фактами вчинення дрібного хуліганства (ст..173 КУпАП ) скерували до суду.

«Будьте ближче до своїх дітей, цікавтеся, де вони знаходяться, з ким спілкуються, як проводять свій час. Звертайте увагу, в якому стані приходять додому ваші діти. Контроль з боку дорослих допоможе уникнути необдуманих вчинків», – звертаються правоохоронці до батьків.

Працівників торгівлі просять не продавати пиво, алкогольні та слабоалкогольні напої і тютюнові вироби неповнолітнім, та завжди перевіряти документи, що засвідчують вік молодої людини.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром