Якою буде вартість харчування любешівських дошкільнят і школярів у наступному році

24 Грудня 2019, 09:35
Фото ілюстративне 1876
Фото ілюстративне

Безкоштовним харчуванням забезпечать вихованців дошкільних закладів Любешівщини, чиї батьки перебувають у зоні проведення операції об’єднаних сил або загинули в АТО, батькам інших  дітей доведеться платити.

На нещодавній сесії Любешівської районної ради депутати прийняли рішення з питання «Про встановлення вартості харчування учнів 1 – 4 класів, які не мають статусу постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, вихованців закладів дошкільної освіти Любешівського району та розміру батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти району на 2020 рік».

Згідно з цим рішенням у наступному році для вихованців закладів дошкільної освіти Любешівського району вартість харчування однієї дитини на день буде  20,5 гривні.

Щодо батьківської плати, то вона має бути стовідсотковою від встановленої вартості харчування на день і здійснюватиметься за дні відвідування дитиною закладу дошкільної освіти.

Батькам, які мають трьох і більше дітей, вона зменшується на 50%.

А діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», діти з інвалідністю, позбавлені батьківського піклування, сироти харчуватимуться безплатно.

За кошти районного бюджету забезпечать також безкоштовним харчуванням дітей  учасників Операції об’єднаних сил, які перебувають у зоні її проведення, та дітей, батьки яких загинули в АТО (ООС).

Учням 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, які не мають статусу постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи, встановили плату в розмірі 6,7 гривні на одну дитину на день.

Читайте також: Любешівців навчали безпечно та якісно харчувати школярів

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром