Хто відшкодовуватиме витрати за перевезення пільговиків у громадському транспорті

02 Січня 2020, 12:46
Фото ілюстративне 1105
Фото ілюстративне

Міністерство фінансів України  розглянуло звернення Волинської обласної ради щодо здійснення з державного бюджету видатків на відшкодування витрат за надання пільг з оплати проїзду в громадському транспорті.

З метою недопущення розростання соціальної напруги,  обласна рада просила відновити фінансування компенсацій за пільговий проїзд окремих категорій громадян за рахунок субвенції з Державного бюджету, передбачивши відповідну субвенцію  на 2020 рік. Про це йдеться на сайті Любешівської районної ради.

Відповідно до прийнятих Верховною Радою України 20 грудня 2016 року змін до Бюджетного кодексу України, зазначається в дописі, 1 січня 2017 року видатки на відшкодування витрат за проїзд у громадському транспорті окремих категорій громадян включено до визначених статтею 91 цього Кодексу видатків місцевих бюджетів, що можуть здійснюватися з усіх місцевих бюджетів.

Тому, пише у відповідь на звернення заступник міністра Юрій Джигир, відшкодування витрат за пільговий проїзд у громадському транспорті окремих категорій громадян має розглядатися відповідними місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування за рахунок коштів, виділених на цю мету з відповідних місцевих бюджетів, і змінювати джерело фінансування цих витрат є недоцільним.

Читайте також: Любешівчанам платитимуть субсидії за новим механізмом

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024