Любешів: до місцевого музею не зміг увійти його директор

04 Січня 2020, 09:37
Друзі музею біля замкнених дверей 3909 Джерело: Facebook
Друзі музею біля замкнених дверей

Місцева влада замкнула любешівський музей «Минулого і сучасного. Західне Полісся».

Про це повідомляє на фейсбук-сторінці закладу його директор Геннадій Сарапін, котрий 30 грудня разом із друзями музею не зміг потрапити до приміщення.

«Друзі любешівського громадського музею «Минулого й сучасного. Західне Полісся» у понеділок підійшли й поцілували замок, на який влада, на прохання однієї відомої місцевої людини, закрила приміщення музею. Мету дій цих людей розгадуємо. Далі буде...»  – пише він.

Повідомлення директора музею викликало в любешівців обурливі коментарі:

«25 років приміщення кляштору частково заливалося водою, грибок виїдав стіни, фундамент і досі підтоплюється. Приміщення було захаращене різним непотрібом, аж до ртутних ламп. Нестерпна смердота. Вхідні двері заросли корчами. Активісти, що взялися на громадських засадах створювати Музей минулого та сучасного, очистили приміщення, ліквідували підтоплення, осушили те приміщення, завезли експонати й далі продовжують роботу. Тепер віднайшлися критикани, які для музею і пальцем не поворухнули, не дали жодного експонату, – тепер  «турбуються» про історичне приміщення, про експонати, про їх збереження! А ви туди щось поклали?..Все роблять для того, щоб не демонстрували правдивого нашого минулого. Критикани! Беріть ініціативу і будуйте! Прапор, як кажуть, вам в руки! Вперед! Активісти завжди допоможуть!» – Ніна Юрченко.

«Приміщення музею не опалюється, експонати за зиму зіпсуються... Хай би ми хоч свої експонати забрали на збереження!!!» – Наталія Горщар.

«Жахіття, шкода людей, які щиро, від душі, віддавали, збирали, звозили експонати задля того,щоб створити цей музей, а тепер...Цікаво, для чого це все? І,що найстрашніше, –  мовчки і без пояснень!» – Олеся  Ющишин.

2


 

Читайте також: Музей повинен бути живим організмом і жити сьогоденням

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024