На Любешівщині лісівники посадили калину біля могили повстанця

11 Січня 2020, 16:58
Посадили калину біля пам’ятного знаку жертвам партизанського карального набігу 1551 Джерело: lisvolyn.gov.ua
Посадили калину біля пам’ятного знаку жертвам партизанського карального набігу

Лісівники впорядковують місця поховань загиблих солдатів різних армій і воєн, випадкових жертв та учасників каральних акцій чи локальних конфліктів.

Нещодавно з ініціативи начальника управління Олександра Кватирка лісівники області організували меморіальну акцію та провели благоустрій відомих їм місць поховань. Про це йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ.

Зважаючи на сприятливі погодні умови, зазначається в дописі,  протягом теплого та сонячного грудня лісівники не лише прибирали територію, а й символічно висаджували деревця калини.

У Любешівському районі, попри участь лісівників ДП «СЛАП Любешівагроліс» та ДП «Любешівське ЛМГ», до акції долучилися також виконувач обов’язків старости Бихівського старостинського округу Сергій Андрусик, виконувач обов’язків старости Деревоцького старостинського округу Віталій Шостак і депутат Любешівської селищної ради Микола Мокич.

Вони посадили калину біля могили солдата УПА Івана Якимчука, що в кварталі 29, виділі 19 Деревоцького лісництва ДП «Любешівське ЛМГ», та біля пам’ятного знаку жертвам партизанського карального набігу в селі Деревок.

Читайте такожНа Іллю Деревок став пеклом

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024