Любешів: обговорювали подальшу долю місцевого краєзнавчого музею

12 Січня 2020, 16:39
Обговорення долі любешівського музею 967 Джерело: Facebook
Обговорення долі любешівського музею

В дискусійному обговоренні питань, що виникли у зв’язку з функціонуванням в селищі музею «Минулого і сучасного. Західне Полісся» взяли участь представники місцевої влади, краєзнавці, громадськість.

Захід відбувся 10 січня. Про це йдеться в дописі учасника обговорення Петра Токаря у facebook.

«Представники влади, які до цього часу вправно отримували зарплату за те, що в цьому напрямку не били палець об палець або отримували відписки, нарешті вирішили взяти свою посильну участь», – пише він.

Зраділи такій ініціативі, зазначається далі,  не тільки представники групи «Натхнення», громадські активісти, дослідники-аматори, краєзнавці й науковці, які давно працюють над дослідженням історичних подій, культури й побуту поліського краю. Тож у залі оновленого приміщення районного будинку культури зібралося чимало людей.

Своє бачення подальшого існування новоствореного музею і підтверджувальні документи пред'явив загалу директор та один із засновників музею Геннадій Сарапін.

Присутні схвально поставилися до його намагань створити умови для об'єктивного висвітлення музеєм історії і сьогодення незалежно до політичної партій чи впливів на процеси окремих осіб.

Схвально і те, зауважує Петро Токар, що виступи записувалися на  відео, хоча не завжди і не в кожного вони були в межах толерантності.

Імпонує автору допису точка зору на проблему заступниці голови районної ради Марії Чикиди, яка висловилася за плідну співпрацю.

Петро Токар сподівається, що до музейної справи долучаться вчителі історії, які по-своєму бачать її розвиток.

«Бо вже нагально необхідно увічнювати героїзм захисників незалежності України й зберігати культурні надбання сучасних митців, талановитих людей Любешівщини», – підкреслює він.

Тому і пропонує організувати найближчим часом подібне обговорення, але в ширшому форматі – із залученням  депутатів усіх рівнів, фахівців обласного і навіть вищого рівня. Такий захід може стати більш дієвим, набрати рис не стільки дискусій та полеміки, як практики – з конкретними пропозиціями, складанням і затвердженням плану послідовних дій із відповідальними виконавцями й термінами.

Читайте також: Любешів: до місцевого музею не зміг увійти його директор

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром