У родовому дереві, яке уклав Петро Кравчук, нараховується понад три тисячі осіб

19 Січня 2020, 14:03
Родина Кравчуків 2106 Джерело: facebook.com
Родина Кравчуків

За майже 60 років любешівець упорядкував інформацію про десять поколінь свого роду.

Родоводом почесний громадянин Любешева Петро Кравчук захопився ще в дитинстві. Про це він пише на своїй фейсбук-сторінці.

«Мене цікавило все: хто були мої бабусі й дідусі, як звали їхніх батьків, де вони жили, що робили. Розпитував у своїх батьків, у старших людей, шукав документи в архівах та метричних книгах. І захопився цим дослідженням на все життя, хоча це дуже кропітка праця», – зазначає він.

У пошуках інформації любешівець дослідив усі метричні книги церкви Святого пророка Іллі з Гірок (села, де народився), що зберігаються в Державному архіві Волинської області, Національному історичному архіві Білорусі (Гродно), архівному відділі Любешівської райдержадміністрації.

«На жаль, не всі вони збереглися. Так, наприклад, у держархіві  не надходили на зберігання метричні книги за 1914–1923 роки», – зазначає дослідник.

Витоки свого роду вдалося йому простежити від Семена Кравчика (згодом це прізвище перетворилося  в «Кравчук»), який жив у середині ХVIII століття.

За майже 60 років Петро Кравчук зібрав і впорядкував інформацію про десять поколінь роду Кравчиків – Кравчуків. І в його родовому дереві нараховується тепер 3217 осіб!

Не все вдалося дізнатись і дослідити, проте сподівається, що хтось неодмінно продовжить його справу.

 

1
Невелика частина родового дерева
Невелика частина родового дерева

1
Батьки Петра Кравчука
Батьки Петра Кравчука

Книжка від першого президента України
Книжка від першого президента України

 


Читайте також: Усеукраїнська газета відзначила любешівця за співпрацю

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром