Чому не ремонтують дорогу Судче – Березна Воля

30 Січня 2020, 11:27
Дрога Судче – Березна  Воля 2518 Джерело: Facebook
Дрога Судче – Березна Воля

У Любешівській селищній раді назвали причини, що стоять на заваді ремонту автошляху Судче – кордон  Республіки Білорусь.

Через поганий стан покриття по цій дорозі перестав курсувати автобус міжобласного автобусного маршруту Луцьк – Задовже  із зупинкою в Березній Волі,  що викликало підвищену соціальну напругу громади зазначених сіл. Про це пишуть на сайті Любешівської ОТГ.

Близько трьох місяців тому, йдеться в дописі,  Любешівська селищна рада надавала роз’яснення щодо ситуації з ремонтними роботами на цій  дорозі. Питання і досі залишається відкритим.

Автошлях  Судче – кордон Республіки Білорусь є дорогою загального користування обласного значення,  перебуває на балансі Департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації та відповідно фінансується з обласного бюджету. Окрім того, його  були включили в обласний план робіт з поточного дрібного ремонту доріг загального користування на 2019 рік. Департамент провів відповідні тендерні процедури, але оскільки стан дорожнього полотна значно погіршився, то назріла проблема вибору іншої технології ремонту та додаткового фінансування, що й загальмувало ремонтні роботи. 

Аби вирішити це питання селищний голова торік зустрічався з представниками відповідних обласних служб і  звертався до народних депутатів України. Робота в цьому напрямку продовжується й  у цьому році. Зокрема, селищна рада направила відповідні листи до Міністерства інфраструктури України й департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства ВОДА.

Уже спланували узбіч на ділянці між селами Судче та Березна Воля. ДП «Волинський облавтодор», який обслуговує дорогу, оголосив тендер на закупівлю матеріалів, у тому числі і щебеню.

Представник відділу технічного нагляду вищеназваного департаменту Віталій Зіньков запевнив, що є домовленість із керівництвом  «Волинського облавтодору» про 200 тонн щебеню, яким підсипатимуть  проблемні місця. 

 

Читайте такожДорога до Березної Волі рясніє вибоїнами та ямами

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024