Якими будуть наслідки глобального потепління для українців

02 Лютого 2020, 17:42
Наслідки глобального потепління 1518
Наслідки глобального потепління

Координаторка з питань кліматичної політики центру екологічних ініціатив «Екодія» Євгенія Засядько розповіла про один зі сценаріїв  наслідків глобального потепління.

Вона заявила, що температура на планеті може піднятися на 5-6 градусів до 2100 року. Про це пише Ukrrain Український дощ.

«Глобальне потепління є антропогенним фактором. Це якраз вплив людини. Оскільки після індустріальної революції ми почали активно спалювати копалини, від чого ми досі дуже залежні. І цей процес створює своєрідний купол, який є нагріває планету. Так, були коливання в бік погіршення та покращення кліматичної ситуації, але те, що відбувається цього року, ще ніколи не було зафіксовано", – пояснює Засядько.

За її словами, все залежить від самої людини і того, як раціонально вона буде використовувати природні ресурси у найближчі роки. Є декілька сценарії, і за одним з них температура може піднятися на 5-6 градусів до 2100 року.

Заборона пластикових пакетів, на її думку, допоможе планеті боротися із глобальним потеплінням. Водночас, екологиня застерігає, що глобальне потепління може накрити водою цілі острови, зокрема й український Крим.

Загрозу Чорного та Азовського морів при потеплінні клімату  вона вважає дуже актуальною. У разі підвищення температури на 3 градуси, наприклад, рівень моря підніметься на один метр. Це, на перший погляд, не велика зміна. Але, за підрахунками спеціалістів, у такому випадку Україна втратить більше мільйона гектарів земель, а 75 тисяч людей стануть кліматичними біженцями. Така зміна клімату може затопить 590 українських поселень.

Читайте також: 2019 рік став найтеплішим за історію метеоспостережень

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024