Хочуть змінити процедуру сповіщення про загибель військових та створити Національне кладовище

19 Лютого 2020, 17:14
Фото ілюстративне 870
Фото ілюстративне

У Міністерстві ветеранів анонсували розробку нової процедури сповіщення рідних про смерть військового на фронті, а також ще низку змін.

Про це повідомляє УНІАН.

Коментуючи у соціальній мережі смерть внаслідок загострення на Луганщині 18 лютого українського бійця, міністерка  у справах ветеранів, окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда висловила незадоволення, що про загибель солдата стало відомо з неофіційних джерел.

«Вчора загинув 22-річний воїн 72-ої бригади і вже за кілька годин інтернет замерехтів ім’ям та прізвищем юнака. З посиланням на «достовірні джерела», волонтерів та навіть нардепів. В мене питання - допоки родичі та близькі загиблих на фронті захисників будуть дізнаватись про свою особисту, приватну трагедію зі стрічок публічних новин та з телеекранів?» – пише вона.

За словами чиновниці, зараз Міністерство розробляє та унормовує Церемоніал поховання бійців, правила сповіщення родин та упорядкування могил на алеях воїнів на кладовищах. У Церемоніалі передбачені всі деталі: труна, почесна варта, прапор, який наприкінці передається родичам і всі ті дрібні деталі, які мають бути дотримані при прощанні з українським воїном.

Мінветеранів також планує створити Національне кладовище та упорядкувати поховання на військових алеях.
 

Читайте також: Солдат із Невіра повісився у військовому гуртожитку

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024