Залізниця: майстриня лісу показала унікальну колекцію вишивок

06 Березня 2020, 16:22
Марія Дудко 2276 Джерело: lisvolyn.gov.ua
Марія Дудко

Вишивані вироби лісівнички побували на різних виставках і викликали захват сотень людей.

Марія Дудко працює  майстринею лісу в Залізницькому лісництві ДП «Любещівське ЛМГ», а у вільний час захоплюється вишиванням. Про це йдеться на сайті УЛМГ Волині.

Марія – донька лісника, зазначається в дописі, і заміж вийшла за майбутнього лісника, тож коли з чоловіком сталася біда, пішла працювати на його місце.

Чоловік Маріїн у Залізницьке лісництво прийшов у березні 1987 року. Спершу був русловим ремонтером, а згодом став  майстром лісу. Через важку хворобу у вересні 2003 року звільнився з займаної посади. На той час доньки вже були студентками, сину виповнилося тільки 10 років. Добре знаючи роботу майстра лісу, Марія зважилась прийняти обхід чоловіка.

Доньки повиростали, стали лікарями. Старша працює в Любешівській районній, а менша – в обласній лікарнях. Син Іван із невісткою Валентиною мешкають поруч. Має Марія зятя Анатолія і семеро онуків.

Попри свою професійну зайнятість, вона ще й тримає велике господарство. Її часто запрошують за господиню на родинні урочистості, не раз готувала страви для весільних застіль, знає без ліку пісень і примовок. Зимовими вечорами любить вишивати рушники, скатертини, картини. У кожної вишивки – своя історія, з кожним візерунком пов’язані окремі спогади. Сукня, в якій на фото одягнена Марія, презентувалася навіть зі столичної сцени, вишивані вироби побували на різних виставках і викликали захват сотень людей.

 


 

У селі жартують: Марія не просто майстер лісу – вона на всі руки майстриня.

Навіть подвір’я її незвичне. Колись був хутірець, тепер сільська вулиця на межі Волині та Рівненщини.

 








 

Читайте також: Дівчина із Залізниці заснувала власний бренд вишивки

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром