Православна церква України посилить заходи протиепідемічної безпеки в храмах

13 Березня 2020, 15:43
Фото ілюстративне 675
Фото ілюстративне

Церква закликає вірян у ставленні до ситуації, що виникла у зв’язку з пандемією, уникати двох крайнощів: ігнорування реальної небезпеки та впадання в паніку.

У Православній церкві України посилять заходи протиепідемічної безпеки в храмах, використовуватимуть засоби дезінфекції, зокрема, для підтримання чистоти ікон та інших святинь у зв’язку із загрозою поширення коронавірусу. Про це повідомляє прес-служба Київської митрополії ПЦУ.

У зв’язку із запровадженням в Україні карантину через загрозу поширення коронавірусу ПЦУ закликає з уважністю та розумінням поставитися до рекомендацій, рішень та заходів з боку держави та органів місцевого самоврядування, органів охорони здоров‘я. Крім того, церква закликає українців у ставленні до ситуації, що виникла у зв’язку з пандемією, уникати двох крайнощів – як ігнорування реальної небезпеки, так і впадання в паніку. Також у ПЦУ заохочують з підвищеною увагою ставитися до особистої гігієни, використовувати ефективні засоби дезінфекції.

«У помісних церквах, які раніше зіткнулися з викликом епідемії, було рекомендовано вживати низку заходів, зокрема: посилити заходи протиепідемічної безпеки у храмах, використовувати засоби дезінфекції, зокрема для підтримання чистоти ікон та інших святинь; на час пандемії, а особливо у разі наявності підвищеної небезпеки у конкретних місцевостях, достатнім виявом шанування святинь (Хреста, ікон, святих мощей) може бути поклоніння перед ними, без цілування; зазначене також може застосовуватися до особистих вітань та вияву пошани між членами церкви, зокрема між священнослужителями і мирянами під час подання благословення», – йдеться  в повідомленні.

Рекомендується також тимчасово не переносити святині (святі мощі, шановані ікони) з місць їхнього постійного збереження та використовувати одноразові стакани для запивання після прийняття Причастя.

Важливо в цей час, резюмують у ПЦУ, коли і все людство загалом, і Україна зокрема переживають випробування, посилити молитви до Бога за припинення згубної пошесті, за одужання хворих та за лікарів і всіх, хто у час загроз жертовно служить ближнім.


Читайте також: В Україні зафіксували два нових випадки коронавірусу

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39