За тиждень у Любешівському районі сталося п'ять пожеж сухої трави

23 Березня 2020, 12:12
1582

У період 16-22 березня співробітники підрозділів пожежно-рятувальної служби Волинської області ліквідували 108 пожеж, здійснили 10 виїздів для проведення аварійно-рятувальних робіт. 

Упродовж тижня пожежники загасили 71 пожежу трав’яного настилу та одну пожежу торфу. Про це повідомили в управлінні ДСНС України у Волинській області.

За минулий тиждень рятувальники області ліквідували пожежі сухої трави на загальній площі 83,6 гектара. Зокрема у Луцькому районі сталося 23 пожежі, Рожищенському – 6, Ківерцівському, Любомльському, Любешівському, Турійському – по п'ять пожеж, Ковельському та Іваничівському – по чотири, Володимир-Волинському, Маневицькому та Ратнівському – по три, Камінь-Каширському та Локачинському – по дві та одна пожежа в Горохівському районі.

19 березня о 9:30 поблизу села Серхів Маневицького району виникло загорання торфу осередками на площі – 1,2 гектара. На місці події працювали 12 рятувальників 13-ої Державної пожежно-рятувальної частини, два працівників лісового господарства, два – підприємства «Волиньторф». Залучено пожежний автомобіль, три мотопомпи та трактор. Пожежу ліквідовано. Причина загорання встановлюється.

За минулий тиждень працівники групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Волинській області ліквідували 62 боєприпаси часів минулих воєн. Розмінування проводилися у Луцькому, Ковельському, Камінь-Каширському та Ківерцівському районах.

Зважаючи на збільшення кількості загорянь, Служба порятунку закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті та не провокувати пожежі у природних екосистемах.

«Будьте обережні з вогнем у побуті, не спалюйте сміття та рослинні залишки на присадибних ділянках та відкритих територіях. Дотримуйтеся вимог безпеки при виявленні підозрілих металевих предметів під час земляних робіт: не зачіпайте їх, позначте місця виявлення та повідомте про знахідку рятувальників або органи місцевої влади», – просять рятувальники.

Також вони наголошують, що в умовах оголошеного карантину по можливості варто залишатися удома, обмежити перебування у людних місцях та не виходити без потреби на вулицю.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024