У сусідньому з Любешівщиною районі втричі збільшать площу для вирощування кавунів

25 Березня 2020, 13:46
Білоруські кавуни 1199 Джерело: brestcity.com
Білоруські кавуни

Білоруське сільгосппідприємство успішно займається баштанництвом.

У Дрогичинському районі Республіки Білорусь, який межує з Любешівщиною, в цьому році планують утричі збільшити площі під посадку кавунів – пише Дрогичин BU.

Баштанництвом у районі торік уперше зайнялося ВАТ «Радостовське». Весь технологічний процес у господарстві – від сівби  до збирання врожаю – контролювали вчені. Була підібрана ділянка площею 6 гектарів, де посадили кілька сортів. Результат перевершив очікуване. На експериментальному майданчику з одного гектара збирали по 25-30 тонн кавунів.

«Перший досвід вийшов вдалим. Наїлись і самі, і ще близько 80 тонн продали. Рентабельність отримали понад 200%. Тому вирішили збільшити посадкові площі. Під кавуни відведемо 20 гектарів, ще один – під  дині», – каже  директор ВАТ Олександр Римашевський.

У господарстві ще з осені підготували поля під сівбу баштанних. Разом і визначилися з сортами кавунів. У міжсезоння «Радостовське» придбало сівалку й модернізувало її. Зараз у ВАТ опрацьовують питання виготовлення контейнерів для збору баштану та механізованого завантаження-розвантаження. Планують облаштувати і плодосховища.

Читайте такожОчільник технічного коледжу похвалився вирощеними кавунами

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром